Sucul de sfeclă roșie reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.
O cana de suc de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Daca beti zilnic o cana de suc de sfecla, va veti asigura o sanatate de fier toata viata. Consumat regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala.
Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt in menopauza, pentru ca este o sursa bogata de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.
Rinichi, ficat, vezica biliara si splina
În boli asociate cu aceste organisme trebuie sa stiti ca sfecla rosie ajuta organismul sa lupte impotriva lor, deoarece este numarul 1 cand vine vorba de purificare. In acest scop, aveti posibilitatea sa beti suc de sfecla rosie combinat cu suc de lamaie si suc de sfecla proaspat stors cu suc de morcovi.
[citeste si]
Detoxifiere
Sucul de sfecla rosie contine colina si prezenta ei ajuta in mod eficient organismul pentru a curata toate toxinele, nu doar din ficat, dar ?i din intregul corp. Expertii recomanda acest suc pentru fiecare persoana care doreste sa-si purifice sangele de toxinele daunatoare.
Hipertensiune
În cazul in care tensiunea arteriala este anormala, este recomandat sa se consume sfecla zilnic, astfel incat aceasta sa ramana stabila. Puteti utiliza leguma pentru a ridica tensiunea arteriala, sau sa o scada.
Cancer
Sfecla rosie contine aminoacidul numit betaina, si este foarte util in prevenirea cancerului. Daca mancati de multe ori aceasta leguma delicioasa, va impiedica organismul dumneavoastra sa se imbolnaveasca de cancer de stomac, colon, creier si plamani, deoarece previne compusii cancerigeni.
Colesterol
Sfecla rosie contine de saponine, care se ocupa cu succes de reducerea colesterolului ridicat in sange.
Tiroida
În sfecla rosie se gaseste un continut ridicat de iod, de asta este recomandat consumul ei de catre persoanele cu boli tiroidiene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu