Succes, la limită, pentru naționala U-16 a României la ”Mondialul” de polo pe apă

FOTO: Facebook @Federația Română de Polo
FOTO: Facebook @Federația Română de Polo

Reprezentativa U16 de polo pe apă a României a câștigat, la limită, meciul cu Malta, țara gazdă a Campionatului Mondial.

Echipa națională a României a câștigat dramatic meciul cu reprezentativa Maltei, cu scorul de 12-11 (2-2, 4-0, 2-4, 4-5), miercuri seara, într-o partidă din Grupa H a Campionatului Mondial de polo pe apă Under-16 din Malta.

”Tricolorii” au avut 6-2 la jumătatea partidei, apoi au condus cu 8-4, însă maltezii au întors rezultatul și au condus cu 10-9. România a reușit să revină și să se impună cu 12-11.

Pentru echipa antrenată de Antonio Alexandrescu au marcat: Alexander Paladiciuc-Rusu (6 goluri), Roland Orsos (2), Michael-Emiliano Orient (1), Robert-Andrei Cimpoeru (1), Marc Angelescu (1), David Boros (1).

Golurile gazdelor au fost reușite de Shailon Cutajar Casha (5), Sam Engerer (3), Andre Aquilina (2), Max Lanzon (1).

În celălalt meci al grupei, Grecia a dispus de Kazahstan cu 12-7. Grecia este lider, cu 6 puncte, urmată de România, 3 puncte (-8), Malta, 3 puncte (+9), Kazahstan, 0 puncte.

Joi vor avea loc ultimele meciuri din grupă, România - Kazahstan (10:00) și Grecia - Malta (20:00), scrie Agerpres.

”Tricolorii”, calificați la Jocurile Olimpice Paris 2024

Echipa națională de seniori sunt calificați la Jocurile Olimpice de vară, după ce reprezentativa Africii de Sud a decis să nu participe la această competișie majoră. România se clasase pe locul 8 la Campionatul European din Croația, din luna ianuarie, iar cea mai bună clasare la un Campionat Mondial a fost locul 5 (1975). Precedenta participare a României la CM datează din 2013, când a terminat pe poziția 13.

Franța, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia și Africa de Sud erau deja calificate la JO 2024, iar primele patru clasate la Campionatul Mondial, care nu erau deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, au obținut biletele pentru Paris, acestea fiind Serbia, Muntenegru, Croația și Italia.

Citește și: Germania s-a calificat în optimile EURO 2024, după ce a învins Ungaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel