Succes pentru proiectul PASSPORT: ficatul virtual

ficat
ficat

În cadrul proiectului PASSPORT, a fost construit un "ficat virtual" cu scopul de a-i ajuta pe chirurgi să planifice şi să realizeze operaţii, arătându-le cu un grad înalt de precizie mărimea şi locul în care se află tumorile, a anunţat, joi, Comisia Europeană.

Oameni de ştiinţă şi cercetători din Franţa, Germania, Marea Britanie şi Elveţia au construit acest dispozitiv în cadrul proiectului PASSPORT (Patient-Specific Simulation and Pre-Operative Realistic Training), coordonat de Institutul de cercetări contra cancerului aparatului digestiv (IRCAD), cu sediul la Strasbourg, derulat în perioada iunie 2008 - decembrie 2011. ”Ficatul virtual”, diferit pentru fiecare pacient, este construit pe baza imaginilor trimise de medicii radiologi către aplicaţia online a programului PASSPORT.

Graţie acestui program, care a beneficiat de finanţări europene, chirurgii pot să vizualizeze şi să localizeze mai bine eventualele tumori, iar acest fapt îi ajută pe chirurgi atunci când iau decizia de a opera un anumit pacient, au explicat reprezentanţii Comisiei Europene.

Utilizarea "ficatului virtual va permite ameliorări în ceea ce priveşte diagnosticul şi chirurgia şi va contribui la salvarea unor vieţi", a declarat într-un comunicat Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda digitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel