Succesiune gratuită pentru români. Când s-ar putea schimba legea

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Românii ar putea face succesiunea la primărie, gratuit. Proiectul de lege trebuie să primească întâi votul Parlamentului, iar apoi să fie promulgat de preşedintele Iohannis.

Un nou proiect de lege privind succesiunea, categorie în care intră și terenurile agricole, se află în procedura parlamentară. Dacă documentul legislativ va primi vot favorabil din partea Executivului, atunci moștenitorii vor putea realiza succesiunea la primărie, complet gratuit, fără să plătească taxe.

Noul ministru al Agriculturii, deputatul Florin Barbu, este inițiatorul acestui proiect de lege prin care se se dorește ca procesul de succesiune să fie gratuit şi simplificat. Oficialul a explicat că această lege a luat naștere din nevoia și din dorința de a continua și finaliza procedurile de cadastrare și intabulare a tuturor imobilelor din România.

„Este un prim pas. Ideea mi-a venit din teritoriu, fiind deputat de Olt, discutând cu foarte mulți oameni în zona de sud. Și vă dau un exemplu: în Corabia există un singur notar care are 22 de unități administrativ-teritoriale, iar programarea pentru o taxă de succesiune durează. Oamenii au fost programați până în anul 2026-2027. Dacă vrem să realizăm ceva în agricultură, dacă vrem să facem comasarea terenurilor, haideți să lăsăm unitățile administrativ-teritoriale, secretarii primăriilor să facă acest proiect, acest prim plan de ieșirea din indiviziune a fiecărui moștenitor”, a spus Florin Barbu, relatează wowbiz.ro.

În prezent, proiectul de lege se află în stadiul de analiză și dezbatere la Comisia de Agricultură și la Comisia Juridică din Camera Deputaților. Pentru a fi adoptat și a deveni lege, proiectul trebuie să treacă prin votul Parlamentului. După ce a fost aprobat de Parlament, proiectul va fi trimis către președintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgat.

Citeşte şi Lucrări de cadastru, gratuite pentru cetățeni. Sunt vizate peste 80% dintre UAT-uri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel