EXCLUSIV  Succesorul lui Marcel Ciolacu la șefia PSD. Rareș Hopincă: Să vă dau o știre!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rareș Hopincă, primarul Sectorului 2, a făcut mai multe declarații de la Congresul PSD de astăzi.

Rareș Hopincă, primarul Sectorului 2 al Capitalei, a vorbit astăzi la Congresul PSD despre posibilul succesor al lui Marcel Ciolacu la șefia PSD, în cazul în care acesta este ales președinte al României în urma alegerilor prezidențiale.

"Sunteți deci pregătiți pentru succesorul lui Marcel Ciolacu la președenție. Spune ceva ordinea în care au intrat în joc: Grindeanu, Tudose, Simonis...?", a fost întrebat Rareș Hopincă.

"Nu știu dacă ordinea reprezintă o premoniție pentru viitor, dar în mod sigur în această sală se află - ca să vă dau o știre - se află și actualul, și viitorul președinte al Partidului Social Democrat", a declarat Rareș Hopincă, fără a spune un nume.

Rareș Hopincă: O victorie categorică din primul tur

Întrebat dacă există posibilitatea să fie contestații după acest congres al PSD, Rareș Hopincă, primarul Sectorului 2 al Capitalei, a declarat: "Nu cred că vor fi contestații. Până la urmă suntem peste 2.000 de delegați ai Partidului Social Democrat din toată țara, veniți aici pentru un singur scop - de a ne desemna candidatul pentru alegerile prezidențiale - și e o atmosferă extrem de bună, încărcătură pozitivă. Nu ne așteptăm să avem surprize la acest congres. Deci în ceea ce privește votul pentru candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu siguranță nu vom renumăra nimic pentru că va fi o victorie categorică din primul tur".

"În primul rând, candidatul PSD va intra categoric în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Mai departe, dacă vom putea convinge românii să ne voteze - este misiunea fiecăruia dintre noi. Eu sunt optimist pentru că, în sfârșit, peste 20 de ani, cred că a venit timpul și pentru un președinte Social Democrat, un președinte care să fie al tuturor românilor și nu doar al unora dintre români. Dar încă o dată - misiunea de a ne alege președintele, de a ne convinge toți românii sau pe majoritatea românilor că Marcel Ciolacu este cea mai bună soluție - responsabilitatea aceasta ne va reveni fiecăruia dintre noi", a mai spus Rareș Hopincă, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

Youtube video image

Precizăm că delegaţii la Congresul ordinar al Partidului Social Democrat (PSD) l-au reales, la 24 august 2024, pe Marcel Ciolacu în funcţia de preşedinte al partidului şi, totodată, au validat candidatura acestuia din partea PSD la alegerile prezidenţiale din acest an. 

Alături de Marcel Ciolacu, au fost aleşi, de către cei 2.253 delegaţi care au votat "pentru" la congres, şi ceilalţi membri ai noii conduceri a PSD: secretar general - Paul Stănescu; preşedintele Consiliului Naţional - Mihai Tudose; prim-vicepreşedinţi - Sorin Grindeanu, Daniel Băluţă; vicepreşedinţi pe domenii - Florin Jianu (Antreprenoriat, IMM-uri şi Mediul de Afaceri), Lia Olguţa Vasilescu (Muncă şi Protecţie Socială); Gheorghe Şoldan (Dezvoltare Regională şi Locală), Gabriel Zetea (Administraţie şi Infrastructură), Vasile Dîncu (Afaceri Europene), Victoria Stoiciu (Relaţia cu ONG-uri şi Dialog Civic), Mihnea Costoiu (Educaţie şi Cercetare), Elisabeta Lipă (Sport), transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel