Suceava: O şcoală şi trei grădiniţe din mediul rural desfiinţate, din cauza numărului scăzut de copii

O şcoala gimnazială şi trei grădiniţe din judeţ nu se vor mai regăsi în reţeaua de învăţământ în anul şcolar 2019-2020, din cauza numărului scăzut de elevi şi preşcolari, a declarat presei inspectorul general al IŞJ Suceava, Gabriela Mihai.

Inspectorul şcolar general a precizat că este vorba despre Şcoala Gimnazială Botuş şi Grădiniţa cu Program Normal din comuna Fundu Moldovei, precum şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Preuteşti şi Grădiniţa cu Program Normal din Petia, comuna Buneşti, care nu au mai avut efectivele necesare pentru continua funcţionarea.

Inspectorul general al IŞJ Suceava a spus că au fost găsite soluţii pentru ca toţi elevii şi preşcolarii provenind de la cele patru unităţi de învăţământ să fie arondaţi altora situate în apropierea localităţilor de domiciliu ale copiilor.

Potrivit IŞJ Suceava, în anul şcolar 2018-2019, în reţeaua şcolară a judeţului au funcţionat 739 de unităţi şcolare, dintre care 171 în mediul urban şi 568 în mediul rural, 213 fiind cu personalitate juridică, iar 526 structuri arondate acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel