Suceava: O stradă din municipiul Suceava va purta numele Pimen Suceveanul

O stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul, în semn de recunoştinţă pentru implicarea Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor în viaţa comunităţii, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul a precizat că o stradă din proximitatea Cetăţii de Scaun, cu o lungime de 700 de metri, va purta numele Pimen Suceveanul, iar un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului local de joi.

"Un moment de recunoştinţă din partea comunităţii pentru tot ceea ce a făcut ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru implicarea în viaţa oraşului pe linie de protecţie socială, căminul de bătrâni şi alte acţiuni sociale, cu binecuvântarea sa s-au construit 20 de biserici noi în municipiu după 1989 (...)", a spus Lungu, adăugând că au fost obţinute avizele comisiei judeţene de specialitate.

ÎPS Pimen Suceveanul împlineşte pe 25 august vârsta de 90 de ani, iar Consiliul Judeţean Suceava va organiza, vineri, la Muzeul Bucovinei, o dezbatere privind rolul lui Pimen Suceveanul şi al Bisericii Ortodoxe în Bucovina în judeţul Suceava, în ultimii 30 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel