Sucul poate fi o modalitate delicioasă și răcoritoare de a împacheta anumite substanțe nutritive de care corpul tău are nevoie, pe care s-ar putea să nu le obții zilnic prin mesele regulate.
Nu numai că au un gust grozav, dar sunt o modalitate rapidă și ușoară de a lua acești nutrienți din mers, în timpul celor mai aglomerate zile.
De asemenea, există anumite tipuri de sucuri care pot chiar ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Există multe sucuri sau băuturi din fructe cumpărate din magazin care sunt în esență doar concentrat de fructe și zahăr adăugat. Pe de altă parte, unele sucuri sunt 100% naturale și nu conțin zahăr adăugat sau conservanți.
Aceste sucuri naturale sunt cele pe care doriți să le căutați atunci când vine vorba de o îmbătrânire sănătoasă, mai ales pentru că băuturile îndulcite cu zahăr - cum ar fi acele băuturi din fructe cumpărate din magazin care se prezintă drept suc - sunt asociate cu un risc mai mare de obezitate, boli de inimă, diabet de tip 2, boli hepatice și boli de rinichi.
Sucurile care sunt cu adevărat naturale, 100% fructe sau legume oferă proprietăți unice de beneficii pentru sănătate, dar am adunat o listă cu tipurile care au antioxidanți, vitamine și minerale potrivite pentru înaintarea în vârstă.
După vârsta de 50 de ani, celulele tale încep să se lupte cu reciclarea mitocondriilor, care afectează direct puterea mușchilor tăi. Pe lângă asta, dacă organismul tău nu poate recicla mitocondriile suficient de repede, acestea se pot acumula și pot crește riscul de boli grave precum Parkinson.
Vestea bună este că rodiile conțin o moleculă pe care microbiomul intestinal o transformă în ceva numit urolitină A, un compus care poate ajuta la menținerea sănătoasă a procesului mitocondrial. Cu toate acestea, este important de reținut că unii indivizi pot avea o floră intestinală care nu este capabilă să transforme acest compus, ceea ce înseamnă că sucul de rodie nu ar avea prea mult efect.
Morcovii conțin numeroși antioxidanți care îți pot îmbunătăți sănătatea pe măsură ce îmbătrânești. De exemplu, morcovii sunt bogați în luteină, despre care se știe că ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și a creierului. Acest produs portocaliu este, de asemenea, bogat în alt antioxidant numit beta caroten, pe care corpul dumneavoastră îl poate folosi pentru a-l transforma în vitamina A.
Dar, potențialele beneficii pentru sănătate ale beta-carotenului nu se opresc aici, deoarece un studiu publicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention a descoperit că poate avea capacitatea de a ajuta la reducerea riscului de cancer de prostată la bărbații mai tineri.
Un studiu publicat în jurnalul Redox Biology a constatat că cei care au băut suc de sfeclă au avut niveluri mai proeminente ale unui anumit tip de bacterii care ajută la sănătatea cognitivă și vasculară, mai mult decât participanții care au băut consumat un aliment placebo. Acești participanți au văzut, de asemenea, o scădere a nivelului tensiunii arteriale după ce au băut sucul de sfeclă.
Rezultatele acestui studiu se datorează concentrației mari de nitrați găsite în sfeclă, care sunt de ajutor în menținerea sănătoasă a vaselor de sânge, îmbunătățind și funcția cognitivă pe măsură ce îmbătrânești. Aceste efecte se aplică atât sfeclei gătite, cât și sucului de sfeclă crudă, dar, conform Journal of Human Hypertension, s-a constatat că sucul de sfeclă are un impact mai puternic atunci când fructul este crud.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu