Sucurile naturale îți oferă un stil de viață sănătos

Sucurile naturale iti ofera un stil de viata sanatos
Sucurile naturale iti ofera un stil de viata sanatos

Sucurile naturale din fructe si legume reprezinta o sursa de vitamine minerale si zaharuri  (glucoza, levuloza si fructoza), usor asimilabile.

Autor: Diana Buica

Sucul de morcovi, este izvorul cel mai bogat in vitamina A si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F si de minerale  K, Na, Ca, Mg, Fe. Acest suc natural stimuleaza pofta de mancare, ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase, fiind un ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor. Este indicat in boli hepato-biliare, si dermatologice.

Sucul de laptuca are valoare nutritiva pentru refacerea celulelor nervoase si a tesuturilor. Contine aproape toate vitaminele si hraneste radacina parului.  Acesta este bogat in K; Na, Ca, Mg, Fe, Si, si P.

Sucul de sfecla ajuta in refacerea globulelor rosii, si a sangelui in general. Este recomandat sa fie bine diluat, in cazul in care este nediluat, iti creeaza o stare de ameteala si greata datorita efectului intens purificator. Raportul dintre Ca si Na ajuta la mentinerea calciului in forma solubila, astfel incat acesta nu va forma depozite in vasele sanguine. Este indicat in anemie, tuberculoza, guta, demineralizare.

Sucul de lamaie are efect antioxidant. Acesta ajuta in epurarea vezicii biliare, rinichilor, prostatei, si glandelor sexuale. Contine vitamina C si A, grupul de vitamine B, si minerale importante precum calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, seleniu si zinc. O lamaie de marime medie are in jur de 15 calorii, 0,23 de grame de proteine, 5,26 grame de carbohidrati si 0,24 grame de fibre alimentare.

Sucul de telina din frunzele crude este recomandat contra obezitatii, in tuberculoza, boli reumatice, boli pulmonare, impotenta. Combinatia sucului de telina cu morcovi ajuta la tratarea problemelor de ordin nervos. Contine vitamina C care ne ajuta la mentinerea sistemului imunitar. Sucul de telina este foarte hidratant, nutritiv.

Sucul de castravete in combinatie cu sucul de morcovi, ajuta la eliminarea acidului uric din organism, de asemenea aceasta combinatie ajuta la prevenirea caderii parului, a craparii unghiilor, a afectiunilor dintilor si gingiilor. Este un adevarat medicament, cu un efect diuretic si depurativ exceptional, dar si calmant gastric, hidratant si racoritor.

Sucul de papadie,  este un tonic pretios, ajuta la detoxifierea ficatului, si a rinichilor, este util in curele contra obezitatii, este un bun tonic nervos, datorita magneziului pe care-l contine, si fortifica oasele. Papadia contine fier, cupru, potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A, B, C şi D. Pentru a pregăti sucul, frunzele de păpădie se taie mărunt, se adaugă un pahar cu apă şi se pun în mixer. Se beau unul-două pahare zilnic.

Sucul de andive in combinatie cu sucul de morcovi si telina, ajuta in astm si guturai, iar in combinatie cu telina si patrunjel, este util in anemie si in tulburari functionale cardiace. Este una din sursele cele mai bogate în vitamina A.

Sucul de usturoi, ajuta la dispersia mucozitatilor din sinusuri, bronhii si plamani, stimuleaza apetitul, secretia gastrica, si diureza. Este considerat un antibiotic natural, stimuleaza imunitatea, reduce colesterolul, si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali.

Sucul de patrunjel in combinarie cu sfeclă, morcov, castravete, luat regulat, şi fără a consuma zaharuri, reglează şi vindecă tulburările menstruale, înlăturând durerile.  Ajuta la reglarea functiei suprarenalei si tiroidei, la eliminarea calculilor renali si biliari, de asemenea e util in afectiuni ale ochilor ca: ulceratii corneene, cataracte, conjunctivite.

Sucul de ridiche, se extrage din frunze si radacina, si se combina cu suc de morcovi pentru eliminarea mucozitatilor de la nivelul sinusurilor. Este de asemenea indicat in litiaza biliara si renala. Datorită conţinutului de Na, Fe şi Mg, dă rezultate de durată în sinuzite, eliminând necesitatea intervenţiilor chirurgicale.

Sucul de varza, contine Ca, I şi vitamina C. Este util în ulcere, constipaţii şi erupţii pe piele. Singurul dezavantaj este balonarea datorată acţiunii lui de descompunere a deşeurilor în tubul digestiv.

Sucul de cartofi, in combinatie cu morcovi sau ţelină, în cantităţi egale, este deosebit de bogat în principii revitalizante. Este indicat în ulcere gastrice şi duodenale sau în diabet.

Sucul de afine, este util in colite si in tratarea infectiilor urinare cronice.  Afinele sunt bogate in antioxidanti, ce previn diverse afectiuni.

Sucul de grapefruit, este indicat in oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, si in fragilitate vasculara. Este bogat in vitamina C, fibre, fier si caroten si este sarac in calorii ( 42-100g ). Grapefruitul este considerat bun pentru slabit.

Sucul de mere, contine numeroase ingrediente care imbunatatesc sanatatea, precum vitamina C, care ajuta organismul sa lupte cu o gama variata de factori nesanatosi, cel mai important fiind scorbutul. Sucul de mere poate ajuta la pierderea in greutate si la reducerea colesterolului. Este considerat un foarte bun anti-oxidant.

Sucul de portocale,  este util in ateroscleroza, febra, convalescenta, si in perioada de crestere la copii. Fructul contine aproape 90% apa, vitaminele A, B, C, minerale, fosfor, fier, fibre, potasiu, sulf, cupru, magneziu si calciu. Contine 13% zahar. Nivelul ph-ului portocalei este de 2,5 sau 3 in functie de maturitate, marime sau varietate.

Sucul de patlagele rosii, este indicat in anorexie, astenie, intoxicatii cronice, oboseala, ateroscleroza, boli reumatice, litiaza biliara si renala. Patlagelele rosii sint antioxidantI puternici fiind utilizate in curele de dezintoxicare. Tomatele contin 80% apa, 2% protide, 3% hidrati de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, vitamina A, vitamina C, vitamina K si E, acid citric, melic, pectic, oxelati, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod.

Sucul de struguri,  contine flavonoizi, cu rol antioxidant. Este indicat in boli reumatice, litiaza biliara si renala, obezitate. În sucul de struguri sînt foarte multe elemente care stimulează vitalitatea organismului şi, în general, funcţia hepatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel