Suedia a primit încă un refuz din Ungaria pentru dosarul NATO. Partidul de guvernământ a boicotat sesiunea parlamentară extraordinară convocată de opoziție

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Partidul de guvernământ din Ungaria a boicotat astăzi o sesiune parlamentară extraordinară convocată de opoziție pentru a accelera aprobarea candidaturii Suediei la NATO.

Decizia a fost luată în ciuda prezenței ambasadorilor din țările NATO în tribuna parlamentară, în speranța de a convinge partidul Fidesz al premierului Viktor Orbán să își respecte promisiunea că cererea suedeză va fi aprobată ”cu prima ocazie posibilă”.

Astfel, Ungaria rămâne ultima țară NATO necesară pentru a aproba intrarea Suediei în alianță.

În schimb, Ungaria a cerut astăzi ca prim-ministrul suedez Ulf Kristersson să viziteze mai întâi Budapesta înainte ca parlamentul său să ia o decizie privind candidatura Stockholmului. Săptămâna trecută, Kristersson a declarat că ar fi ”firesc” să viziteze Budapesta doar după o confirmare parlamentară din partea Ungariei, deoarece nu este nevoie de negocieri bilaterale.

Ratificarea ar putea avea loc la sfârșitul lunii februarie

Máté Kocsis, care conduce grupul parlamentar al Fidesz, a declarat că ratificarea aderării Suediei la NATO ar putea avea loc la începutul sesiunii parlamentare ordinare, programată în prezent pentru sfârșitul lunii februarie, ”în funcție de o întâlnire între premierii ungar și suedez la Budapesta”.

Acest mesaj a fost repetat de Zoltán Kovács, purtătorul de cuvânt internațional al lui Orbán.

”Liderul grupului parlamentar a subliniat că angajamentul guvernului suedez față de aderarea la NATO ar trebui să determine o vizită în Ungaria, similar abordării lor cu Turcia, lăsând să se înțeleagă că ratificarea depinde de importanța acordată de Suedia acestei aderări și de disponibilitatea lor de a se angaja în discuții directe la Budapesta”, a declarat Kovács, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel