Suedia a refuzat invitația lui Viktor Orbán la negocieri în dosarul NATO. Ministrul suedez de Externe: Nu văd niciun motiv pentru a negocia în acest moment

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut ministrul suedez de Externe, Tobias Billström, cu privire la invitiația premierul ungar Viktor Orbán.

Ministrul suedez de Externe, Tobias Billström, a respins marți apelul Ungariei de a negocia cu privire la candidatura țării sale la NATO.

”Nu văd niciun motiv pentru a negocia în acest moment. Ceea ce sperăm, bineînțeles, este că Ungaria va ratifica aderarea cât mai curând posibil”, a declarat Billström, răspunzând unei solicitări făcute de premierul ungar Viktor Orbán.

Într-o scrisoare trimisă marți omologului său suedez Ulf Krissterson și obținută de POLITICO, Orbán a cerut o întâlnire și a subliniat necesitatea unei ”încrederi reciproce puternice ... între Suedia și Ungaria”.

Budapesta s-a arătat reticentă la criticile Stockholmului privind regresul său în ceea ce privește principiile democratice ale UE.

Invitația lui Viktor Orbán

Orbán a continuat: ”Vă invit să vizitați Ungaria cât mai curând posibil pentru a face schimb de opinii cu privire la toate aspectele de interes comun, inclusiv relațiile noastre bilaterale complexe, viitoarea noastră cooperare în domeniul securității și apărării ca aliați și parteneri, precum și apropiata președinție ungară a Consiliului Uniunii Europene.”

Billström a subliniat că tonul ”bun” al scrisorii este diferit de cel al tweet-ului lui Orbán, care spunea: ”Astăzi i-am trimis o scrisoare de invitație premierului Ulf Kristersson ... pentru o vizită în Ungaria pentru a negocia aderarea Suediei la NATO”.

”Trebuie să vă amintiți că scrisoarea este un lucru, iar ceea ce este scris pe X este altceva. Salutăm o conversație constructivă”, a declarat ministrul suedez.

Propunerea bruscă a lui Orbán pentru negocieri vine în condițiile în care parlamentul Turciei este pregătit să ratifice săptămâna aceasta candidatura Suediei, lăsând Ungaria ca ultima țară NATO care trage de timp în privința cererii Stockholmului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel