Autorităţile din Suedia vor ca minarea de criptomonede să fie interzisă la nivel european, pe motiv că astfel de acţiuni ar folosi extrem de multă energie electrică.
Astfel, spun suedezii, minarea de criptomonede în ţara lor consumă curent cât pentru 200.000 de gospodării, scrie pcgamer.com.
Preţurile energiei electrice în Suedia sunt încă rezonabile, mai ales datorită investiţiilor în energia regenerabilă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care numărul celor care minează criptomonede este crescut. Autorităţile se aşteaptă la o creştere a acestor activităţi, după ce China a declarat criptomonedele ilegale, mai scrie sursa citată.
El Salvador intenționează să construiască un oraș Bitcoin la baza unui vulcan, criptomoneda fiind folosită pentru a finanța proiectul, a anunțat președintele țării, citat de BBC.
Orașul va fi circular, de forma unei monede mari și va fi construit în regiunea sud-estică La Unión, a declarat președintele Nayib Bukele, transmite Mediafax. Amplasamentul va profita de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta mineritul bitcoin, a adăugat el.
El Salvador a devenit recent prima țară care a folosit bitcoin ca mijloc legal de plată. Măsura a dus la proteste pe scară largă din cauza temerilor că această criptomonedă va aduce instabilitate și inflație în această țară săracă din America Latină.
Adresându-se unei mulțimi gălăgioase la un eveniment promoțional bitcoin în orașul de coastă Mizata, Bukele a declarat că noul oraș planificat va "include totul".
"Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată - totul dedicat bitcoin", a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată (TVA). VEZI AICI CONTINUAREA
FutureCoin, o criptomonedă bazată pe o tehnologie cu o viteză medie de 194 de ori mai rapidă în raport cu celalalte tehnologii blockchain, se lansează pe piața globală la începutul lunii decembrie.
Proiectele care susțin FutureCoin dețin deja o capitalizare totală în valoare de 4 milioane de dolari, numai luna aceasta echipa reușind să obțină aproximativ 3 milioane de dolari prin achiziții ale monedei, din care 600.000 de dolari reprezintă investiția a doi investitori privați din Dubai și Elveția.
FutureCoin își propune să creeze o punte între piața financiară tradițională și piața criptomonedelor. Tehnologia TradeLink, din spatele FutureCoin, are la bază un nou sistem de validare, POT (Proof of Trade), care presupune minarea automată în timpul tranzacției și anonimizarea fiecărui schimb comercial, astfel încât să ofere protecție completă împotriva atacurilor cibernetice. Aflată în faza de dezvoltare, noua tehnologie va fi lansată în decursul anului 2023. VEZI CONTINUAREA AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci