Sufleul de cartofi cu cașcaval este oricând o idee bună. Rețeta te va cuceri. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 2 cartofi medii (cca 400 g)
- 4 ouă
- 150 g caşcaval
- 50 ml lapte
- sare, piper
- 1 linguriţă pătrunjel
Cum se prepară
Fierbe cei doi cartofi cu apă suficientă şi un praf generos de sare, până ce pot fi pătrunşi cu uşurinţă, potrivit retetepractice.ro. În răstimp, separă ouăle şi bate albuşurile cu un praf de sare. Separat, combină gălbenuşurile cu cartofii zdrobiţi, apoi adaugă caşcavalul, laptele, sarea şi piperul.
Încorporează albuşurile bătute spumă până se ţin de tel, folosind o spatulă, cu mişcări de jos în sus. Toarnă compoziţia în forme mici rotunde de porţelan sau în forme de brioșe unse cu unt. Umple formele până sus, apoi dă-le la cuptor la 220 grade pentru 15-20 minute, sau până când se rumenesc şi se umflă considerabil.
Serveşte sufleul de cartofi presărat cu câteva fire de pătrunjel tocat, după ce preparatul s-a răcit puţin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu