Un eveniment cultural, parte a unui concept mai larg la care participă succesiv mai mulți artiști care petrec câte o seară de neuitat cu cei care iubesc muzica și atmosfera „ca pe vremuri”.
Centrul Cultural A. Păunescu (strada Vulturilor nr. 1) coordonat de Ana Maria Păunescu, organizează joi, 10 octombrie, ora 19.00, o nouă întâlnire specială cu prieteni și muzică. Întâlnirea de joia aceasta, intitulată „Sufrageria lui Ducu Bertzi”, este parte a unui concept mai larg la care participă succesiv mai mulți artiști care petrec câte o seară de neuitat cu cei care iubesc muzica și atmosfera „ca pe vremuri”.
„Ne primește în Sufrageria sa, ca să ne mai dea o șansă de a-l cunoaște și de a împărți o taină cu dumnealui. După Mircea Vintilă și Mircea Baniciu, e rândul lui Ducu Bertzi, în singurul loc care ni-i aduce pe artiști atât de aproape. Fără amplificare, fără regie, fără scenă. Participare 200 lei/persoană. Include cina în casa cu cerdac sau în grădină, ceaiul, cafeaua, vinul de colecție (fără limită de consumație). Doar douăzeci și ceva de locuri. Rezervări prin mesaj privat pe pagina CCAP sau la 0722 3333 88” anunță Centrul Cultural A. Păunescu într-un comunicat.
Ducu Bertzi (născut pe data de 21 septembrie 1955, Sighetu Marmației) este un cantautor și folkist român. În paralel cu școala generală, a studiat opt ani vioara la școala de muzică din Sighet. Din clasa a noua, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul Mi bemol rock. Cu această formație, Ducu Bertzi cânta, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice, cauza fiind de natură tehnică (lipsa unor stații de amplificare și a instrumentelor de calitate). Existența unui cenaclu literar din localitate l-a atras, Bertzi descoperind aici muzica poeziei. La primul festival de poezie și muzică de la Sighet (1973), Bertzi a câștigat marele premiu... o valiză.
Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976 la Baia Mare,iar consacrarea in Cenaclul Flacara a avut loc in toamna anului 1979 cand a lansat cantecul"Cand s-o-mpartit norocul" în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News