Suită de evenimente în Delta Dunării, în acest week-end: spectacole, competiții sportive, un concurs gastronomic și multe alte surprize

Suită de evenimente în Delta Dunării, în acest week-end - spectacole, competiții sportive, un concurs gastronomic și multe alte surprize. Sursa foto: freepik.com
Suită de evenimente în Delta Dunării, în acest week-end - spectacole, competiții sportive, un concurs gastronomic și multe alte surprize. Sursa foto: freepik.com

Localnicii din Tulcea și turiștii care își petrec sfârșitul de săptămână în Delta Dunării sunt invitați la mai multe evenimente, care se vor desfășura în acest sfârșit de săptămână.

Vineri, în Piața Civică din municipiul Tulcea, de la ora 16.00, se va desfășura ONG Fest Tulcea 2023 – ediția a VII-a, eveniment ce face parte din Săptămâna Națională a Voluntariatului. Vor avea loc spectacole de muzică folk, dans stradal, târg de suveniruri, demonstrații de prim-ajutor și jocuri pentru copii, anunță Agenția de presă Rador.

Tot în Piața Civică, de la ora 18.00, vor avea loc spectacole susținute de diverși artiști, cu ocazia evenimentului ”Colegiul Dobrogean Spiru Haret – 140 de ani de educație la Tulcea”. 

Sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 11.00, se va desfășura competiția de ciclism Somova eXtreme, eveniment adresat atât amatorilor, cât și celor experimentați, iar de la ora 16.00, în localitatea Greci, în zona ”Pietrele Mariei”, se va desfășura un concurs gastronomic de gătit paste, Pastasciutta Fest Greci.

Sâmbătă și duminică, de la ora 10.00, pe Faleza Dunării din localitatea Maliuc se vor organiza ”Serbările Scrumbiei”, ediția a II-a, eveniment în cadrul căruia vor avea prezentări de articole vestimentare locale, gastronomie locală, obiceiuri și tradiții, precum și spectacole.

Jandarmii le recomandă participanților la aceste evenimente să evite consumul excesiv de alcool, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și, la nevoie, să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului de urgență 112.

 

Vezi si: EXCLUSIV  Delta Dunării, zona din România unde turismul a explodat. Coțofan (ANM): De ce e lumea atrasă de acest loc

 

Dumitru Marius Coțofan, director regional al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus care este zona din România în care turismul a explodat.

Chiar dacă este o destinație destul de scumpă în comparație cu alte locuri din România, Delta Dunării a reușit să atragă foarte mulți turiști în ultimul an, iar acest lucru a fost expus de Dumitru Marius Coțofan, director regional al Administrației Naționale de Meteorologie.

„Care ar fi cea mai bună regiune din țară, din punct de vedere al climatului? Mie, de exemplu, mi s-a părut că zona Timișoarei ar fi, unde am copilărit“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Din punct de vedere al climatului, vara toată lumea fuge spre mare și spre Delta Dunării. Mai ales după această pandemie, care a durat 2-3 ani, explozia turismului în Delta Dunării este extraordinară, chiar dacă este o destinație scumpă. În plus, trebuie să ne gândim că intrăm într-o rezervație.

Dacă atunci când mergem în străinătate plătim pentru orice acces, trebuie să ne gândim că și în Rezervației Biosferei Delta Dunării trebuie să intrăm cu mult respect. Din acest punct de vedere, clar că zona de sud-est a țării este favorabilă foarte mult turismului. Chiar și pe litoral este foarte bine, deși mai sunt cârcotași și spun că poate nu este la cel mai înalt nivel și încă mai avem de învățat. Este adevărat, dar e o zonă favorabilă turismului“, a punctat Dumitru Marius Coțofan.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel