Sulfina Barbu: Consumul produselor etnobotanice reprezintă o problemă de siguranţă naţională

sulfina barbu
sulfina barbu

Deputatul PDL Sulfina Barbu consideră că, în România, consumul de produse etnobotanice reprezintă "o problemă de siguranţă naţională", exprimându-şi speranţa că proiectul de lege care interzice comercializarea acestor produse va fi adoptat în actuala sesiune parlamentară.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că, în opinia sa, consumul de produse etnobotanice reprezintă "o problemă de siguranţă naţională", scrie Mediafax.

Sulfina Barbu a explicat că, potrivit statisticilor, în România sunt 200.000 de persoane care au consumat cel puţin o dată produse etnobotanice, iar vârsta consumatorilor a coborât până la nivelul elevilor de şcoală generală.

Potrivit deputatului PDL, produsele etnobotanice reprezintă un pericol pentru tânăra generaţie şi astfel pentru viitorul societăţii româneşti.

"Aceste produse sunt foarte periculoase, iar acest fenomen este scăpat de sub control deoarece ele se găsesc în unele magazine, dar pot fi achiziţionate şi pe Internet", a spus Sulfina Barbu.

Ea a precizat că trebuie luate măsuri urgente, arătând că speră ca iniţiativa legislativă privind interzicerea consumului de substanţe psihotrope şi psihoactive, care este făcută pe principii europene şi în acord cu legislaţia europeană, "să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară.

"Sperăm ca proiectul să fie adoptat în actuala sesiune parlamentară, ca să fie stopat acest fenomen", a declarat Sulfina Barbu.

Guvernul urmează să ia o decizie în privinţa produselor etnobotanice, în acest sens fiind elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel