Clubul de fotbal Farul Constanţa a făcut o donaţie în valoare de 50.000 de euro pentru ajutorarea rudelor victimelor cutremurelor care au devastat Turcia săptămâna trecută, a anunţat gruparea de la malul Mării Negre, luni, pe site-ul său oficial.
O delegaţie a clubului, formată din acţionarul majoritar Gheorghe Hagi şi preşedintele Gheorghe Popescu a fost, luni, la Ambasada Turciei în România, unde s-a întâlnit cu ambasadorul Ozgur Kivanc Altan.
Gheorghe Popescu a comentat această acţiune pe pagina sa de Facebook: Aşa cum turcii nu îi uită pe Hagi şi Popescu, nici noi nu avem cum să uităm Turcia.
Cei doi mari fotbalişti români au evoluat la Galatasaray Istanbul, Hagi jucând între 1996 şi 2001, iar Popescu în perioada 1997-2001. Hagi a şi antrenat-o pe Galatasaray, în două rânduri, 2004-2005 şi 2010-2011.
Peste 31.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în cele două cutremure care au devastat Turcia pe 6 februarie.
Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută marţi o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene, afectată de cutremurele din 6 februarie, transmite Ministerul Apărării Naţionale.
Într-un comunicat de presă, MApN reaminteşte că, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aeronavele militare vor transporta bunuri materiale donate de statul român şi vor decola din Baza 90 Transport Aerian marţi, în jurul orei 9,00. Vezi articolul aici!
O tânără a fost salvată de sub dărâmăturile provocate de seismele din Turcia, la mai bine de o săptămână după producerea acestora.
O tânără a fost salvată din dărâmăturile unui bloc din sudul Turciei, la mai bine de o săptămână după ce a avut loc cutremurul devastator. Pe nume Miray, ea a stat prinsă sub ruine timp de 178 de ore, șapte zile și jumătate.
Videoclipul îi arăta pe muncitori aplaudând și strigând „Dumnezeu este mare”.
Și alte persoane au fost salvate astăzi, inclusiv un băiat de 13 ani, dar salvările devin din ce in ce mai rare pe măsură ce numărul morților trece de 35.000.
Acest lucru se datorează parțial limitelor de timp în care corpul uman poate supraviețui fără apă.
Alți factori includ cât spațiu are persoana prinsă pentru a respira și cât de grave sunt rănile sale, a declarat un specialist în medicină de urgență pentru BBC. Vezi video aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu