Suma obținută de Airbus în urma tranzacţiei cu Spirit Aero

Fotografie creată de Carlos Pernalete Tua, de la Pexels
Fotografie creată de Carlos Pernalete Tua, de la Pexels

Airbus a stabilit termenii pentru achiziționarea unor activități ale companiei Spirit AeroSystems, care înregistrează pierderi. Acest fapt face parte dintr-o tranzacție mai amplă, care implică împărțirea furnizorului între Airbus și rivalul său, Boeing, transmit Reuters și DPA.

Prin urmare, Grupul aeronautic european Airbus va prelua fabricile Spirit AeroSystems, ce furnizează componente extrem de importante pentru aeronavele sale de pasageri A220 şi A350.

Airbus obţine, prin acest acord, compensaţii de 559 milioane de dolari de la Spirit și va plăti un preţ simbolic de un dolar pentru active, în funcţie de configuraţia finală a tranzacţiei, a informat compania într-un comunicat. "Tranzacţia va asigura stabilitatea aprovizionării pentru programele aviatice comerciale, printr-o direcţie mai durabilă, atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar", a precizat Airbus.

Airbus va prelua activităţile de producţie de la patru fabrici Spirit


Confirmând informaţiile publicate de Reuters, Airbus a zis faptul că va prelua activităţile de producţie de la patru fabrici Spirit din Statele Unite, Irlanda de Nord, Franţa şi Maroc, care furnizează componente pentru avioanele A350 şi A22. Totodată, vor fi preluate activităţi minore pentru A220 în Wichita, Kansas, unde este sediul Spirit, a mai informat Airbus.

Boeing, producătorul american de aeronave, a confirmat, luni, faptul că va achiziţiona o parte din Spirit AeroSystems. Tranzacţia este finanţată în întregime prin acţiuni și este evaluată la aproximativ 4,7 miliarde de dolari, respectiv 37,25 dolari pe acţiune, a zis Boeing. Valoarea totală a tranzacţiei este de aproape 8,3 miliarde de dolari, incluzând datoria netă a Spirit. Boeing se aşteapă ca tranzacţia să se încheie la mijlocul aunului 2025, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel