Mario Draghi, premierul Italiei, a pledat sâmbătă, la summitul Grupului statelor dezvoltate şi emergente (G20), pentru construirea unui "nou model economic", prin care să fie reduse inegalităţile şi să fie promovată sustenabilitatea la nivel mondial.
"La aproximativ doi ani de la începerea pandemiei, putem în sfârşit să privim spre viitor cu optimism. Succesul campaniilor de vaccinare şi acţiunile coordonate de guverne şi de băncile centrale au permis relansarea economică pe plan mondial", a declarat Mario Draghi, premierul Italiei, ţară care deţine în prezent Preşedinţia G20.
"Multe state au aplicat planuri de relansare pentru a stimula creşterea economică, pentru a reduce inegalităţile şi a promova sustenabilitatea. Împreună, construim un nou model economic, de care va beneficia toată lumea", a subliniat Mario Draghi, citat de cotidianul La Repubblica.
"Teme precum pandemia, schimbările climatice, taxarea egală - toate acestea nu le putem face singuri. Rezultatele G20 în domeniul taxelor ne amintesc ceea ce putem face împreună. Aceste lucruri trebuie să ne încurajeze să fim ambiţioşi în toate domeniile în care colaborăm", a insistat Mario Draghi, conform Mediafax.
Miniştrii de finanţe şi ai sănătăţii din statele G20 au declarat vineri că vor lua măsuri pentru a asigura că 70% din populaţia lumii va fi vaccinată împotriva COVID-19 până la mijlocul anului 2022, ei anunţând de asemenea crearea unui grup operativ pentru combatarea viitoarelor pandemii, transmite Reuters.
Miniştrii nu au putut ajunge la un acord cu privire la o facilitate separată de finanţare propusă de SUA şi Indonezia, dar au afirmat că grupul operativ va explora opţiuni de mobilizare de fonduri pentru a creşte pregătirea, prevenţia şi răspunsul la pandemii.
'Pentru a ajuta la avansarea spre ţintele globale de vaccinare a cel puţin 40% din populaţie în toate statele până la finele lui 2021 şi a 70% până la mijlocul lui 2022 (...) vom lua măsuri spre a ajuta la suplimentarea aprovizionării cu vaccinuri şi produse medicale esenţiale în ţările în curs de dezvoltare şi a înlătura constrângeri relevante în aprovizionare şi finanţare', afirmă miniştrii într-un comunicat consultat de Reuters.
Obiectivul precedent ţintea vaccinarea a 70% din populaţi lumii până în toamna lui 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News