Lipsa lui Xi Jinping și a lui Vladimir Putin de la summitul G20 nu este neobișnuită, spune ministrul de externe al Indiei

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Faptul că președintele Chinei, Xi Jinping, și Vladimir Puțin al Rusiei nu vor fi prezenți la summitul G20 de săptămâna aceasta, de la New Delhi, nu este un lucru neobișnuit și nu are nimic de-a face cu India, a declarat ministrul indian de Externe, Subrahmanyam Jaishankar, pentru agenția de presă ANI.

Țările G20 negociază pentru a construi un consens și a ajunge la o declarație la summitul din 9-10 septembrie de la New Delhi, a spus Jaishankar în interviul care a fost difuzat miercuri.

"Nu, nu. Nu cred că are vreo legătură cu India", a spus el pentru ANI când a fost întrebat dacă Putin și Xi nu participă la summit pentru că sunt deranjați de India.

„Cred că orice decizie ar lua, ei știu cel mai bine. Dar nu văd lucrurile deloc așa cum sugerezi.”, a spus el.

Întrebat dacă absența lor ar afecta construirea unui consens și producerea unei declarații la sfârșitul summit-ului, Jaishankar a spus: „Negociem chiar acum... ceasul nu a început să bată ieri”.

Dar așteptările de la G20 sunt „foarte mari” și New Delhi se confruntă cu provocarea de a face față unei „lumi foarte dificile” care se clatină sub impactul pandemiei, conflictului, schimbărilor climatice, datoriilor și politicii, a spus el.

G20 grupează cele 20 de economii majore ale lumii, iar liderii săi încearcă să găsească soluții la unele dintre problemele stringente ale lumii, deși există o divizare geopolitică profundă în privința războiului din Ucraina, care amenință orice progres.

Dar absența lui Putin și Xi, precum și diviziunile asupra războiului, înseamnă că ar fi dificil să se ajungă la o declarație consensuală a liderilor la summit, au spus analiștii și oficialii.

Președintele Joe Biden se va concentra pe reformarea Băncii Mondiale și va îndemna alte bănci multilaterale de dezvoltare să stimuleze împrumuturile pentru proiecte de infrastructură și schimbări climatice în timpul summitului, a anunțat marți Casa Albă.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a spus că speră să discute problemele digitale și securitatea alimentară.

India a spus că sunt în desfășurare discuții cu privire la un cadru global pentru reglementarea activelor cripto, potrivit Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel