Sunak și Starmer se înfruntă în ultima dezbatere TV din Marea Britanie înainte de alegeri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak și liderul laburiștilor Keir Starmer s-au confruntat, miercuri, în ultima lor dezbatere înainte de alegerile de săptămâna viitoare, ambii lansând atacuri extrem de personale asupra credibilității lor și a partidelor lor, potrivit Reuters.

Conservatorii lui Sunak sunt în urma laburiștilor cu aproximativ 20 de puncte în sondaje, iar prim-ministrul a trecut la atac, acuzându-l pe Starmer că nu este sincer cu țara în privința migrației, taxelor și drepturilor femeilor, și îndemnând alegătorii să nu „se predea” Partidului Laburist. Starmer a răspuns că Sunak este prea bogat pentru a înțelege preocupările majorității britanicilor obișnuiți. Un sondaj rapid realizat de YouGov a arătat că dezbaterea a fost un egal, ambii obținând 50%.

În ceea ce privește imigrația, una dintre principalele preocupări ale alegătorilor britanici, Sunak a respins argumentul lui Starmer că va căuta să returneze migranții în țările lor de origine, spunând că mulți au sosit în Marea Britanie din Iran, Siria și Afganistan.

„Va sta el de vorbă cu ayatollahul iranian? Va încerca să facă o înțelegere cu talibanii? Este complet absurd. Îi tratezi pe oameni ca pe niște proști.”

Sondajele indică faptul că Starmer, liderul laburiștilor, este pe cale să câștige alegerile cu o majoritate largă, punând capăt celor 14 ani de guvernare conservatoare. Cei doi lideri s-au întâlnit în mai multe dezbateri sau sesiuni publice cu alegătorii, concentrându-se tot mai mult pe cine este mai potrivit să conducă țara. Starmer a argumentat că țara este epuizată după 14 ani de „haos” conservator și că el ar înțelege mai bine provocările multor familii care s-au luptat cu inflația galopantă și criza costului vieții.

„Parte din problema pe care o avem cu acest prim-ministru este că lumea lui trăită este la milioane de mile distanță de lumile trăite ale indivizilor din întreaga țară, de afacerile și familiile pe care încearcă să le sprijine”, a spus Starmer.

Critici peste critici

Campania lui Sunak a întâmpinat dificultăți încă de la început. El a lansat alegerile pe o ploaie torențială în Downing Street și a fost puternic criticat pentru că nu a participat la un eveniment memorial de Ziua Z. De asemenea, a trebuit să facă față unui scandal de pariuri după ce cinci oficiali ai partidului, inclusiv doi candidați, au fost investigați pentru pariurile plasate pe momentul unei alegeri anticipate.

Starmer a fost și el criticat la evenimentele publice, fiind acuzat de alegători că respectă un scenariu și că este robotic, și că nu oferă suficiente informații despre cum va finanța îmbunătățirile necesare pentru serviciile publice. Un întrebător, Robert, părea să vorbească în numele unei mari părți din public când și-a exprimat sentimentele. El l-a numit pe Sunak „un prim-ministru destul de mediocru” și a spus că firele lui Starmer sunt trase de membrii seniori ai Partidului Laburist.

„Sunteți voi doi cu adevărat cei mai buni pe care îi avem pentru a fi următorul prim-ministru al marii noastre țări?” a spus el, spre aplauze puternice. Ulterior, el a declarat pentru BBC că încă nu s-a decis pe cine să voteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel