EXCLUSIV  ”Sunt fix banii care lipsesc”. Marius Lulea, fondator AUR, arată cum România ar fi putut evita gaura bugetară: Banii au fost trimiși, dar noi nu i-am luat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, dă vina pe politicienii actuali pentru situația economică în care se află România, după ce Guvernul nu a reușit să absoarbă banii europeni.

"Guvernul nu a reușit să absoarbă banii europeni. S-au luat puţin sub 300 de milioane de euro dintr-un total de 6 miliarde de euro care există - banii au fost trimişi de CE în BNR - şi încă 6 miliarde de euro care ar fi trebuit să vină dar care nu au venit pentru că nu s-au implementat reformele solicitate şi nu s-au cheltuit ceilalţi 6 miliarde.

Când cineva îţi oferă bani cu titlu gratuit sau cu dobândă aproape de zero - banii aceia provin de undeva, de la români, de la nemţi, de la spanioli, nemţi, toţi cetăţenii UE -, cineva are pretenţia să îi şi foloseşti. Faptul că doar au fost trimişi dar noi nu i-am luat nu ajută pe nimeni. Astfel, avem 12 miliarde de euro care trebuiau să intre în economia României. Rotaţia monedei în România este undeva de trei ori pe an - asta ar fi însemnat, la nivelul PIB, 12 miliarde de euro.

Ar fi însemnat că ar fi crescut PIB-ul ţării, cel puţin la parametrii actuali, undeva la de trei ori - 36 de miliarde de euro. Impozitaţi-i şi veţi vedea că sunt fix banii care lipsesc. De fapt, economia mergea cum trebuia să meargă. Politicienii actuali nu şi-au făcut treaba", a explicat Marius Lulea, la DCNews TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel