"Sunt inacceptabile!". Ciucă, reacție privind migrările primarilor PNL la PSD: "Să fie ca în fotbal: într-o perioadă a transferurilor, nu pe toată perioada campionatului"

Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea

Nicolae Ciucă a vorbit despre migrarea mai multor primari PNL spre PSD și faptul că Dan Motreanu s-ar fi plâns de acest lucru, în şedinţa Biroului Politic Național de astăzi.

"Nu s-a plâns nimeni, în această şedinţă de BPN. Am analizat. O parte din aceste reacţii în interiorul coaliţie au determinat şi decizia de astăzi (n.r. candidatura sa la prezidențiale). Când vine vorba de astfel de transferuri, măcar să fie ca în fotbal, într-o perioadă a transferurilor, nu aşa pe toată perioada campionatului. Sunt inacceptabile!", a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă a ajuns PNL la concluzia că alăturarea PSD îi dăunează imaginii, președintele PNL a punctat:

"Nu este vorba de a dăuna imaginii PNL. Chestiunea este că, din aceste sondaje cetăţenii din România, cei care au o opţiune pentru PNL şi pentru politica de centru-dreapta, au înţeles foarte bine argumentele pentru care am intrat la guvernare alături de PNL, au înţeles foarte bine contextul internaţional şi nevoia de stabilitate politică şi, în acest context, după aproximativ doi ani de guvernare probabil că au înţeles care este rolul formaţiunii politice de centru-dreapta într-un guvern de coaliţie cu centru-stânga, îşi doresc să continuăm pe această linie, vor să mergem şi să ne apărăm identitatea în competiţia politică, dar să ştiţi că există un procent ridicat care, după alegeri, pot să accepte o coaliție de guvernare cu PSD, la finele anului 2024. În acest moment, am ţinut cont de ceea ce ne-a cerut electoratul, ce ne-au cerut românii, în urma sondajelor."

Declarațiile complete făcute de Nicolae Ciucă, după asumarea candidaturii la prezidențiale>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel