Suntem pe cale să învingem cancerul pentru totdeauna? S-a descoperit medicamentul care "topește" tumorile

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Un medicament revoluționar ar putea să ajute omenirea în lupta cu cancerul.

O echipă de medici britanici a identificat un medicament promițător, numit pembrolizumab, care poate trata eficient cancerul intestinal. Acest medicament țintește o proteină specifică din celulele sistemului imunitar, contribuind la combaterea celulelor canceroase, scrie The Guardian.

În cadrul unui studiu clinic, administrarea pembrolizumabului înainte de intervenția chirurgicală, în locul chimioterapiei, a dus la o creștere semnificativă a numărului de pacienți declarați liberi de cancer. Prezentat la reuniunea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică, studiul amintit a arătat rezultate promițătoare pentru tratamentul cancerului intestinal. Studiul a implicat 32 de pacienți cu cancer intestinal în stadiul doi sau trei și cu un profil genetic specific, demonstrând eficiența medicamentului pembrolizumab.

Ce ne dă speranțe

Rezultatele studiului sunt impresionante: 59% dintre pacienții tratați cu pembrolizumab nu au mai fost diagnosticați cu cancer după tratament, în timp ce la ceilalți 41% cancerul a fost îndepărtat în timpul intervenției chirurgicale.

Profesorul Mark Saunders, unul dintre oncologii implicați în studiu, a subliniat că imunoterapia preoperatorie ar putea deveni un element esențial al tratamentului pentru cancerul intestinal. El a evidențiat rezultatele superioare și efectele secundare reduse în comparație cu terapia convențională prin chimioterapie.

Dr. Kai-Keen Shiu, coordonatorul principal al studiului, a pus accentul pe faptul că pembrolizumab este un tratament sigur și extrem de eficient, cu potențialul de a îmbunătăți semnificativ rezultatele pentru pacienții cu cancere intestinale cu risc ridicat, sporind șansele de vindecare timpurie a bolii.

Cancerul intestinal reprezintă o problemă majoră de sănătate publică la nivel global, cu peste 1,9 milioane de noi cazuri diagnosticate și peste 900.000 de decese în fiecare an. Cu toate că aceste rezultate sunt promițătoare, echipa intenționează să monitorizeze pacienții pe o perioadă mai lungă de timp pentru a evalua potențiala reapariție a cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel