Fiindcă ne aflăm în Postul Crăciunului, multe persoane vor să prepare rețete delicioase, dar fără carne, unt, cașcaval sau brânză.
Tocmai de aceea, vă oferim rețeta unei supe cremă de varză murată.
Pentru prepararea acestei supe veți avea nevoie de următoarele produse:
varză murată - 300 grame,
cartofi - 200 grame,
ceapă - 150 grame,
usturoi uscat - 1 linguriță,
chimen - 0,5 linguriță,
ulei - 3 linguri pentru prăjit,
sare, piper negru - după gust.
Într-o tigaie cu fundul gros se încinge uleiul și se călește ceapa tăiata în jumătăți de rondele, până devine aurie.
Adăugați usturoiul și chimenul. Urmează, apoi, 200 grame de varză murată, cartofi tocați, sarea și piperul. Se toarnă 1 litru de apă clocotită și se fierbe până când cartofii sunt gata.Se macină supa gătită cu un blender.
Prăjiți varza rămasă (100 grame) până devine aurie. Turnați supa cremă în farfurii și întindeți deasupra varză prăjită. Poftă bună!
Ați preparat vreodată supă cremă de vinete cu parmezan? Dacă nu, iată o rețetă originală și gustoasă.
Vinetele sunt delicioase în cominația cu brânza. Dacă vreți să vă convingeți, pregătiți această supă cremă de vinete și parmezan.
Ingrediente (pentru 4 porții):
3 vinete,
450 ml de lapte,
200 ml apă,
4 linguri de petale de migdale,
100 grame de parmezan,
sare și piper după gust.
Tăiați vinetele în jumătate pe lungime, crestați-le, sărați-le și lăsați-le să se scurgă de amărăciune. Clătiți-le apoi în apă rece și uscați-le cu un prosop de hârtie.
Puneți o crenguță de cimbru pe fiecare jumătate de vinete. Vinetele la cuptorul încins la 220° pentru 40-50 de minute. După ce s-au copt și răcit, îndepărtați-le pielea.
Supă delicioasă de linte. Cum să-i dai mai multă aromă și cum să o gătești rapid
Prăjiți migdalele într-o tigaie uscată, câteva minute, până devin aurii. Peste pulpa de vinete se toarnă laptele și apa, se adaugă parmezanul ras. Nu uitații să păstrați puțin parmezan pentru decor.
Vinetele cu lapte, apă și parmezan se pun, pe aragaz, la foc mediu, și se fierb aproximativ 5 minute. Se pasează apoi cu un blender până la omogenizare. Condimentați cu sare și piper.
Rumeniți pâinea pe ambele părți într-o tigaie uscată. Supa se toarnă în farfurii, se adaugă parmezan ras și fulgi de migdale. Stropiți supa cu ulei de măsline și serviți-o cu pâine prăjită.
Dovleac înăbușit cu mere, un desert care se prepară ușor. Cei dragi îl vor adora
Această supă permite vă permite să experimentați. Migdalele pot fi ușor înlocuite cu nuci. O parte din vinete poate fi înlocuită cu dovlecel. Puteți adăuga roșii și ardei copți.
Supa se potrivește și vegetarienilor dacă înlocuiți laptele cu lapte vegetal. Poftă bună!
Gustul turtei dulce cumpărate din magazin nu poate fi niciodată comparat cu gustul produselor de patiserie făcute în casă. Este destul de simplu să faceți turtă dulce acasă, deoarece aveți nevoie de ingrediente obișnuite. Cu această rețetă de turtă dulce, chiar și o gospodină începătoare le va putea prepara.
Pentru aluat veți avea nevoie de:
făină - 1.250 grame;
zahăr - 450-500 grame;
sare;
lapte - 500 ml;
ulei vegetal - 100 ml;
ou - 2 bucăți;
gălbenușuri de ou - 2 bucăți;
zahăr vanilat - 30 grame;
praf de copt - 60 grame.
Pentru a face glazura:
albuș de ou - 2 bucăți;
zahăr pudră - 250 grame;
suc de lămâie - 1 lingură.
Într-un bol se pun 250 de grame de făină, zahăr și un praf de sare și se amestecă bine. Adăugați laptele fiert. Amestecați aluatul astfel încât să nu fie cocoloașe.
Adăugați 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, zahărul vanilat și uleiul vegetal și mixați produsele cu un mixer. Combinați făina rămasă (1 kg) cu praful de copt și turnați-o în aluatul lichid.
Frământați un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Împărțiți aluatul în 3 părți, formați câte o bilă din fiecare și stropiți-le cu făină.
Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase
Întindeți fiecare bilă de aluat într-un strat de aproximativ 1 cm grosime. Folosiți diferite matrițe pentru a decupa turtele dulci. Din această cantitate de aluat vor ieși aproximativ 60 de bucăți de turtă dulce.
Coaceți turtele dulci pe o tavă, acoperită cu hârtie de copt, timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Pentru a prepara glazura, bateți albușurile spumă cu zaharul pudră și zeama de lămâie. Ungeți generos fiecare turtă dulce cu glazură și lăsați-le pe hârtie de copt să se usuce. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu