Dovleacul este un aliment specific toamnei, îndrăgit pentru gustul său dulce, dar și pentru faptul că este bogat în vitamine și minerale. Supa cremă de dovleac va fi cu siguranță pe gustul tuturor membrilor familiei.
Ingrediente: 200 g dovleac crud, 1 morcov mic, 1 ceapă, 1 feliuță de țelină, jumătate de ardei gras, pătrunjel, 1 cub de unt.
Mod de preparare:
Tăiem morcovul, ceapa, țelina și ardeiul cubulețe și le punem la fiert în aproximativ 1 l de apă. Când sunt aproape fierte, adăugăm peste ele și dovleacul tăiat bucăți. Se lasă la fiert totul încă 15 minute. La sfârșit, adăugăm pătrunjelul și luăm oala de pe foc, scrie Flaveur.ro. Scoatem legumele din apă și le mixăm la blender. Treptat, adăugăm din apa în care au fiert legumele pentru a obține consistența dorită. Adăugăm și untul pentru a fi o supă cremoasă. Pentru ca mâncarea să fie și mai bogată în vitamine, puteți găti legumele la abur. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News