Supă cremă de dovleac, rețetă. Iată cum să pregătești, simplu și rapid, cea mai iubită rețetă a toamnei.
Dovleacul este unul dintre alimentele preferate în fiecare toamnă și poate fi adăugat într-o mulțime de rețete. Cu siguranță, printe cele mai iubite și cunoscute preparate pe bază de dovleac, este supa cremă de dovleac.
1,5 kg dovleac
3-4 linguri ulei de măsline
1 ţelină
2 cepe albe
2 căței de usturoi
1 morcov
sare
piper
1. Se curăță dovleacul și se taie cubulețe, apoi se pune la fiert într-un litru de apă cu puțină sare și se lasă la foc potrivit, nici prea mare, nici prea mic.
2. Se curăță țelina, ceapa, morcovul și usturoiul, se taie în bucăți puțin mai mari și se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se adaugă și cele 3-4 linguri de ulei de măsline și se lasă la fiert în continuare.
3. Verfică din când în când dacă s-au fiert
4. După ce sunt fierte, pune-le într-o sită și lasă apa să se scurgă.
5. Mixează toate ingredientele deja scurse: dovleacul, țelina, morcovul, usturoiul și ceapa.
6. Pasta obținută se amestecă cu zeama în care au fiert și se adaugă sare și piper, după gust și după preferințe și se lasă la clocotit 2-3 minute.
7. Pentru servire, poți orna supa cu puțină paprika, cu frunze de pătrunjel, rondele de ardei iute, de câteva semințe de dovleac presărate deasupra sau crutoane.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu