Supa-cremă de linte roșie, o opțiune de vară sau de iarnă. Este o doză de energie și nutrienți.
2 morcovi medii
250 grame linte roșie
2 felii de țelină
1 păstârnac mic
1 ceapă
pastă de roșii
unt/ulei pentru călit
usturoi
boia
sare și piper.
Lintea se pune la înmuiat, în apă rece, pentru 15 minute.
Morcovii, țelina și păstârnacul se taie în cuburi mai mari, la fel și ceapa și usturoiul.
Legumele se pun la călit într-o oală mai mare, în untul topit sau ulei, dacă țineți post, cu un praf de sare. Se lasă la foc mic, cu capac, și se mai amestecă din când în când, ca să nu se prindă. După 10 minute, legumele s-au rumenit.
Se adaugă ceapa și usturoiul și se mai lasă pe foc mic pentru încă 5 minute, cu atenție ca acestea să nu se rumenească.
Se adaugă pasta de roșii și boiaua, peste se pune lintea roșie, scursă în prealabil și se amestecă bine.
Peste toate aceste ingrediente se adaugă aproximativ 2 litri de apă și se dă focul mare, fără capac, pentru vreo 20-25 de minute, până când se fierbe bine lintea.
Cu un blender de mână se pasează supa, până când veți obține o textură fină și omogenă.
Supa-cremă de linte se servește fierbinte, imediat după ce a fost preparată, cu crutoane de pâine.
Dacă vă mai rămâne vreo porție de supă-cremă de linte, aceasta se poate consuma și rece, mai ales dacă este vară.
Poftă bună!
Citește și: Fasole bătută. Rețetă de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu