Această supă de urzici este un răsfăț de primăvară.
Prepară supa cremă din frunze de urzici, ceapă, țelină, cartofi și smântână. Adaugă condimente și suc de lămâie și cina este gata.
Urzicile sunt primele verdețuri de primăvară, care pot fi folosite delicios în bucătărie. Prepară această supă delicioasă pentru prânz și vei dori să o gătești din nou.
Ingrediente pentru 13 porții:
urzici - 4 pahare,
sare și piper negru după gust,
ulei de măsline - 1 lingură,
unt - 1 lingură,
ceapă - 1 bucată,
țelină - 1 bucată mică,
cartof - 4 bucăți,
apă - 6 pahare,
frunza de dafin - 1 bucată,
cimbru uscat - 1 lingură,
suc de lămâie - 1 lingură,
smântână - 3 linguri.
O oală mare cu apă, ușor sărată, se pune la fiert. Pregătește un castron mare de apă cu gheață. Pune urzicile în apă clocotită pentru 2 minute. Apoi transferă-le cu un clește în castronul cu apă și gheață și pune-le repede într-o strecurătoare.
Încinge uleiul de măsline și untul într-o cratiță la foc mediu. Ceapa și țelina se spală și se toacă fin, apoi se pun în tigaia cu ulei și se prăjesc până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugă cartofii tocați, apa (poți folosi bulion de carne), frunza de dafin, cimbrul și sarea. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute.
Adaugă urzicile în oala cu supă și gătește la foc mic 15 minute sau până când cartofii sunt fragezi.
Cartofi prăjiți în stil grecesc. Nu rata rețeta și vei fi cucerit de acest fel de mâncare
Scoate frunza de dafin din oală. Amestecul se transformă într-un piure, folosind un blender. Potrivește supa cu sare după gust. Adaugă piper măcinat și suc de lămâie. Înainte de a servi supa pe masă, se adaugă smântâna. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu