Ați preparat vreodată supă cremă de vinete cu parmezan? Dacă nu, iată o rețetă originală și gustoasă.
Vinetele sunt delicioase în cominația cu brânza. Dacă vreți să vă convingeți, pregătiți această supă cremă de vinete și parmezan.
Ingrediente (pentru 4 porții):
3 vinete,
450 ml de lapte,
200 ml apă,
4 linguri de petale de migdale,
100 grame de parmezan,
sare și piper după gust.
Tăiați vinetele în jumătate pe lungime, crestați-le, sărați-le și lăsați-le să se scurgă de amărăciune. Clătiți-le apoi în apă rece și uscați-le cu un prosop de hârtie.
Puneți o crenguță de cimbru pe fiecare jumătate de vinete. Vinetele la cuptorul încins la 220° pentru 40-50 de minute. După ce s-au copt și răcit, îndepărtați-le pielea.
Supă delicioasă de linte. Cum să-i dai mai multă aromă și cum să o gătești rapid
Prăjiți migdalele într-o tigaie uscată, câteva minute, până devin aurii. Peste pulpa de vinete se toarnă laptele și apa, se adaugă parmezanul ras. Nu uitații să păstrați puțin parmezan pentru decor.
Vinetele cu lapte, apă și parmezan se pun, pe aragaz, la foc mediu, și se fierb aproximativ 5 minute. Se pasează apoi cu un blender până la omogenizare. Condimentați cu sare și piper.
Rumeniți pâinea pe ambele părți într-o tigaie uscată. Supa se toarnă în farfurii, se adaugă parmezan ras și fulgi de migdale. Stropiți supa cu ulei de măsline și serviți-o cu pâine prăjită.
Dovleac înăbușit cu mere, un desert care se prepară ușor. Cei dragi îl vor adora
Această supă permite vă permite să experimentați. Migdalele pot fi ușor înlocuite cu nuci. O parte din vinete poate fi înlocuită cu dovlecel. Puteți adăuga roșii și ardei copți.
Supa se potrivește și vegetarienilor dacă înlocuiți laptele cu lapte vegetal. Poftă bună!
Vinetele preparate, în acest fel, sunt foarte asemănătoare la gust cu ciupercile.
Se prepară ușor și au un gust perfect.
Ingrediente pentru 4 porții:
2 vinete,
1 ceapă,
2 căței de usturoi,
2 linguri de smântân,
ulei pentru prăjit,
piper negru proaspăt măcinat și sare după gust.
Vinetele se taie în cubulețe. Dacă dorești, poți îndepărta coaja vinetelor. Se condimentează cu sare și piper și se dau la frigider pentru 30 de minute.
Ceapa și usturoiul se taie în cuburi mici. Prăjește ceapa într-o tigaie încălzită cu puțin ulei până devine aurie. Adăugă, apoi, vinetele. Se prăjesc la foc mediu, aproximativ 10 minute.
Adaugă usturoiul cu 2-3 minute înainte de a fi opri aragazul. Tot atunci, adaugă smântâna și amestecă bine. Poftă bună!
Supa de ceapă este un preparat delicios, interesant și destul de simplu.
Ingrediente:
unt - 80 grame,
ceapa dulce - 3 bucăți,
usturoi - 2 căței,
supă de vită - 1,5 litri,
coniac - 50 grame,
frunză de dafin - 1 bucată,
cimbru proaspăt - 2 linguri,
sare și piper negru după gust,
o baghetă,
brânză rasă - 120 grame.
Tăiați ceapa în rondele subțiri și tocați usturoiul. Topiți untul într-o tigaie și adăugați ceapa. Căliți ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mic și continuați să gătiți până când ceapa este aurie și caramelizată, circa 20 de minute. Asigurați-vă că ceapa nu se arde.
Adăugați usturoiul. Transferați apoi amestecul de ceapă și usturoi într-o cratiță și adăugați bulionul, coniacul, frunza de dafin și cimbru. Fierbeți cel puțin o oră. Asezonați supa cu sare și piper.
Împărțiți supa în boluri pentru cuptor și puneți câte 2 felii de baghetă pe fiecare bol. Adăugați brânza mărunțită deasupra baghetei. Coaceți supa până când brânza se topește și se rumenește, adică circa 3 minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu