Supă cremoasă de ciuperci cu brânză topită. Rețetă simplă

Supă cremoasă de ciuperci cu brânză topită. Rețeta simplă. Sursa foto: freepik.com
Supă cremoasă de ciuperci cu brânză topită. Rețeta simplă. Sursa foto: freepik.com

O astfel de supă poate fi preparată din orice fel ciuperci. Combinația de brânză topită, ciuperci și smântână, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent.

Ciupercile se găsesc într-o mare varietate, pe toată perioada anului. Fie că alegi deja clasicele champignon sau alegi soiuri mai puțin cunoscute, nu vei greși dacă vei prepara o mâncare ușoară și plină de savoare. Alături de gustul irezistibil, ciupercile au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Ingrediente:

ciuperci - 250 grame,

cartofi - 3 bucăți,

morcov - 1 bucată,

ceapă - 1 bucată,

smântână - 100 grame,

brânză procesată - 200 grame,

ulei vegetal - 30 grame,

verdeață (mărar, pătrunjel), sare, piper negru măcinat - după gust.

 

Modul de preparare

 

Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Se fierb doi litri de apă, se pun cartofii în apă clocotită și se fierb timp de 10 minute.

Curăță și spală ceapa și morcovul. Ceapa se taie cubulețe, iar morcovul se dă prin răzătoare grosieră. Ciupercile se spală și se taie felii.

Tortang talong, o omletă de vinete din bucătăria filipineză

Pune legumele și ciupercile într-o tigaie încălzită cu ulei vegetal. Prăjește-le la foc mediu timp de cinci minute. Apoi, adaugă legumele prăjite în oala cu cartofi și gătește-le șapte minute.

Tăie brânza topită în cuburi. Se spală verdeața și se toacă mărunt. Adaugă smântână și brânză în supă. Condimentează cu sare și piper. Lasă supa să fiarbă. Adaugă verdeață și mai fierbe supa zece minute sub capac. Poftă bună!

 

Vezi și: Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios

 

Nu arunca pâinea veche! O poți folosi pentru a face chiftele delicioase cu parmezan care pot fi servite atât la micul dejun, cât și ca o gustare.

De data aceasta îți oferim o variantă a chiftelelor din pâine veche cu parmezan. Gătește-le cu lapte, adaugă ierburile și condimentele preferate. Dacă îți plac chiftelele picante, adaugă mai mult piper sau folosește orice fel de brânză în loc de parmezan. Poți adapta rețeta după propriile preferințe.

Ingrediente: 

pâine - 120 grame,

parmezan ras - 70 grame,

ouă - 4 bucăți,

pătrunjel - 2 linguri,

usturoi - 2 căței,

piper și sare după gust,

ulei rafinat de floarea soarelui.

 

Modul de preparare  

 

Pâinea veche se rupe în bucăți, care se înmoaie în apă rece timp de 10-15 minute. Apoi stoarce bucățile de pâine și transferă-le într-un castron.

Adaugă toate ingredientele cu excepția uleiului și amestecă bine. Ai grijă la sare deoarece parmezanul este destul de sărat.

Cartofii dulci sunt mai benefici decât cartofii obișnuiți. Cum să-i alegi și să-i depozitezi corect

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Modelează chiftelele și prăjește-le până se rumenește, întorcându-le ușor o dată sau de două ori, aproximativ 3-4 minute. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel