Supă cu găluște, rețetă de POST. Așa îți vor ieși mega PUFOASE și MOI, truc secret

Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. 

Ingrediente

2 morcovi
2 cepe
1 păstârnac, 
1 țelină; 
Pentru găluște 
4 linguri de făină
4 linguri de griș
1 lingură amidon 
1 ceapă tocată mărunt
sare
boia 
piper
1 legătură pătrunjel
ingredientul secret - 1 linguriță rasă de chimen semințe  

Mod de preparare

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.

Pentru găluște, combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert.

PONT: Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!

Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul.

PONT: Stropește găluștele cu 1/2 cană de apă rece, vor rămâne pufoase. 

Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel