Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă.
Ingrediente
2 morcovi
2 cepe
1 păstârnac,
1 țelină;
Pentru găluște
4 linguri de făină
4 linguri de griș
1 lingură amidon
1 ceapă tocată mărunt
sare
boia
piper
1 legătură pătrunjel
ingredientul secret - 1 linguriță rasă de chimen semințe
Mod de preparare
Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
Pentru găluște, combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert.
PONT: Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul.
PONT: Stropește găluștele cu 1/2 cană de apă rece, vor rămâne pufoase.
Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News