Supa cu omletă este un fel de mâncare despre care nu foarte mulți știu, probabil. Am descoperit rețeta într-un calendar culinar din 1985. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- carne de vită 1,000 kg
- morcovi şi albitură 0,200 kg
- ţelină 0,100 kg
- praz 0,100 kg
- făină 0,050 kg
- lapte 0,125 kg
- ouă 2 buc.
- verdeaţă 1 leg.
Vezi și: De ce să pui un gălbenuș crud în salata de vinete. Trucul vechi al gospodinelor
Cum se prepară
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert, se spumează şi se lasă să fiarbă la foc încet, timp de o oră. Se adaugă morcovii, albitura, ţelina şi prazul şi se țin pe foc până ce carnea este fiartă. Se scot carnea şi zarzavatul fiert, punându-se în apă cu sare.
Supa se strecoară în alt vas, ţinându-se la cald. Din făină, lapte şi ouă se face o compoziţie de clătite, care se pune într-un poș şi se toarnă în supa strecurată, lăsându-se să mai fiarbă 10 minute. Se potriveşte de sare, punându-se şi verdeaţa tăiată mărunt.
Carnea din supă se poate servi ca rasol cu legume sau se foloseşte la alt preparat.
Vezi și: Salata băcanilor. Rețetă veche dintr-un calendar din 1985. O știai?
Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News