Supa cu omletă este un fel de mâncare despre care nu foarte mulți știu, probabil. Am descoperit rețeta într-un calendar culinar din 1985. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- carne de vită 1,000 kg
- morcovi şi albitură 0,200 kg
- ţelină 0,100 kg
- praz 0,100 kg
- făină 0,050 kg
- lapte 0,125 kg
- ouă 2 buc.
- verdeaţă 1 leg.
Vezi și: De ce să pui un gălbenuș crud în salata de vinete. Trucul vechi al gospodinelor
Cum se prepară
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert, se spumează şi se lasă să fiarbă la foc încet, timp de o oră. Se adaugă morcovii, albitura, ţelina şi prazul şi se țin pe foc până ce carnea este fiartă. Se scot carnea şi zarzavatul fiert, punându-se în apă cu sare.
Supa se strecoară în alt vas, ţinându-se la cald. Din făină, lapte şi ouă se face o compoziţie de clătite, care se pune într-un poș şi se toarnă în supa strecurată, lăsându-se să mai fiarbă 10 minute. Se potriveşte de sare, punându-se şi verdeaţa tăiată mărunt.
Carnea din supă se poate servi ca rasol cu legume sau se foloseşte la alt preparat.
Vezi și: Salata băcanilor. Rețetă veche dintr-un calendar din 1985. O știai?
Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu