Supă cu ouă "zburate". Rețeta veche pe care trebuie s-o încerci!

Sursa foto: Calendar 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați
Sursa foto: Calendar 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați

Supa cu ouă "zburate" este o rețetă veche pe care o poți încerca, dacă nu ai făcut-o deja, sau ești în pană de idei în bucătărie. 

Ingrediente

- oase de vită cu măduvă 1,000 kg

- albitură şi morcovi 0,250 kg

- ţelină 0,100 kg

- ceapă 0,100 g

- ouă 3 buc.

- verdeaţă 1 leg.

- sare 0,025 kg

Cum se prepară

Oasele de vită cu măduvă se pun la fiert în apă cu sare. Îndată ce au dat în fiert, se spumează şi se lasă să fiarbă la foc încet circa 60 de minute. Se adaugă morcovii, albitura, ţelina şi ceapa tăiate în patru şi se pune să dea în fiert. Ouăle se bat ca pentru omletă, se toarnă într-o strecurătoare care se ţine deasupra vasului cu supa clocotită şi se agită până se scurg complet în supă. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, presărată pe deasupra. 

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: De ce să pui pâine în oala în care fierbi varza. Trucul este absolut genial!

Salată de cartofi cu cârnați afumați. Este cea mai bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel