Supa de brânză poate fi un deliciu de neegalat nu doar iarna când, mai mult ca sigur, preferi să o mănânci în pătură, dar şi vara. Se serveşte caldă, cu crutoane sau perle crocante din comerţ.
Să nu te surprindă că brânza poate fi folosită şi în acest mod. Revendicată de toate bucătăriile lumii, supa de brânză este cel mai gustos mod de a utiliza resturile de brânză uscată din frigider. Cu un minimum de efort şi zero risipă, brânzeturile întărite pot renaşte într-o supă delicioasă. E simplu! Resturile de parmezan întărit şi brânza de burduf pe care ai uitat-o pe raftul frigiderului pot fi „aruncate” împreună într-o oală cu… supă.
2 cartofi
1 ceapă albă
2 linguri ulei
800 ml supă de pui sau de legume
500 ml lapte
200 g emmental
100 g cheddar
sare, după gust
piper alb măcinat, după gust
crutoane, pentru servit
2 fire pătrunjel
Poţi opta să găteşti supa cu brocolli sau fără, în funcţie de preferinţe.
Cureţi ceapa şi cartofii, le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei. Adaugi şi bucheţele de brocolli, dacă vrei. Torni supa, iar după ce amestecul clocoteşte, fierbi 20 de minute. Adaugi laptele, mai laşi să dea un clocot, apoi pui cele două tipuri de brânză date prin răzătoarea mare.
Condimentezi cu piper alb şi, dacă e cazul, cu sare (trebuie să ţii cont că brânza e sărată). Mixezi cu un blender vertical până obţii o cremă fină.
Serveşti supa fierbinte, cu crutoane şi o ornezi cu pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu