Supa de ceai este un preparat vechi, dn zona Banatului, cu un gust foarte interesant. Dacă ești curios despre ce vorbim, iată rețeta.
Ingrediente
- jumătate de litru lapte sau smântână
- un cub de zahăr
- esență de vanilie sau zahăr vanilat
- 6-7 linguri mici cu frunze de ceai
- 3-4 ouă și făină
Supă de ceai. Într-o jumătate de litru de lapte ori de smântână se pun 6 – 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahăr şi nişte vanilie și se lasă la fiert.
Supă de ceai. Se amestecă bine cu puţin lapte cald trei-patru gălbenuşuri de ouă, se toarnă apoi în lapte/smântână, se ia de pe foc și se strecoară totul printr-o sită deasă pentru a reţine frunzele de ceai, potrivit dicto-simpliciter.blogspot.ro.
Supă de ceai. Pentru a putea strecura supa mai ușor, se folosesc frunze de ceai întregi sau tăiate în bucăți mai mari, în loc de ceai la pliculețe. Se servește cu bucăți de pâine prăjită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu