Vă prezentăm o reţetă inedită de supă de ceapă. Este delicioasă. Trebuie să o încercaţi.
4 linguri unt
750 de grame de ceapă
2 căței de usturoi (tocate mărunt)
4 linguri făină
2 litri de bulion
2 frunze de dafin
Cimbru
Sare și piper după gust
Pătrunjel
Într-o cratiță medie, cu fundul gros, la foc mic, topiți untul, apoi adăugați ceapa, acoperiți-o și lăsați-o timp de 25 de minute, amestecând ocazional. Ceapa trebuie sa fie aurie, uşor caramelizată.
Cand ceapa este gata, adăugăm usturoiul tocat fin, făina şi gătim câteva minute, apoi adăugăm apa şi lăsăm să fiarbă. Se pune bulionul, sare şi piper, frunzele de dafin şi mai lăsăm să fiarbă puţin. La final, adăugăm o mână de pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu