Supă de dovlecei savuroasă și dietetică: excelentă pentru a te menține în formă. O porție are 340 de calorii

Supă de dovlecei savuroasă și dietetică, excelentă pentru a te menține în formă. O porție are 340 de calorii. Sursa - pixabay.com
Supă de dovlecei savuroasă și dietetică, excelentă pentru a te menține în formă. O porție are 340 de calorii. Sursa - pixabay.com

Supa de dovlecei este ideală pentru masa de prânz, pentru că va plăcea chiar și copiilor, care nu sunt fanii legumelor.

Datorită simplității sale, supa de dovlecei îi va cuceri și pe cei cărora, în general, nu le plac atât de mult legumele. Supa de dovlecei se prepară simplu și te ajută să te menții în formă.

Timp de preparare - 20 de minute, timp de gătire - 1 oră, timp total - 1 oră și 20 de minute, porții - 3, calorii  - 340 pe porție.

 

Ingrediente:

1 litru de apă,

3 căței de usturoi,

1 morcov,

1 ceapă,

câteva frunze de țelină,

o legătură de pătrunjel,

frunze de dafin,

sare și piper,

3 dovlecei,

3 cartofi,

1 ceapă,

10 grame de unt.

 

Pentru decor:

3 felii de pâine integrală,

un strop de ulei de măsline,

20 grame de parmezan ras,

câteva frunze de mentă.

 

Rețeta pas cu pas

 

Mai întâi, pune morcovul, usturoiul, ceapa (tăiată în patru), frunzele de țelina, pătrunjelul, piperul și sarea într-o oală cu 1 litru de apă. Acoperă oala cu un capac și pune-o pe aragaz. Lăsă să fiarbă apa până când verdeața se înmoaie. 

Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii

Între timp, curăță și toacă ceapa și usturoiul. Cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe.  Dovleceii spălați se taie rondele. După ce ai făcut acest lucru, pune untul într-o tigaie. Când untul s-a topit, adaugă usturoiul și ceapa și prăjește-le câteva secunde, apoi încorporează cartofii.

Se amestecă din nou și se adaugă dovleceii. Asezonează legumele cu sare și piper pentru aromă și lăsă-le să fiarbă.

Legumele fierte se pun în oala cu frunzele de țelină și pătrunjel și se pasează cu un blender pentru a obține o consistență groasă și cremoasă. La final, toarnă câte un polonic de supă în boluri. Asezonează fiecare bol cu supă cu parmezan și decorează-l cu câte o frunză de mentă. Servește supa cu pâine integrală sau crutoane. Poftă bună!

Paste delicioase cu vinete. Cum să le prepari dietetice cu doar o singură lingură de ulei

Dacă dorești, poți adăuga în supă și cereale integrale. Supa este un preparat complet și vei avea gata un prânz dietetic și sănătos cu doar 340 de calorii.  

Vezi și:

 

Supa de legume care scade glicemia, colesterolul și detoxifică organismul

 

Sezonul rece este acea perioadă a anului când putem savura o supă de legume, excelentă pentru a ne încălzi.

Pregătiți această supă și veți pune pe masă un preparat super sănătos și autentic, făcut din cartofi, morcovi și dovlecei. Trei legume cu un conținut ridicat de fibre, care reglează glicemia, colesterolul și contribuie la funcționarea regulată a intestinului.

Adaugă bere în aluatul de pâine și bucură-te de rezultat! O rețetă rapidă și savuroasă

Cele trei legume conțin oxidanți, care contracarează acțiunea radicalilor liberi. În cele din urmă, morcovii au proprietăți laxative, diuretice, purificatoare și antioxidante. Prezența vitaminei C și a beta-carotenului întăresc sistemul imunitar, iar vitamina A este foarte bună pentru ochi și piele. 

Timp de preparare -  15 minute, timp de gătire - 30 minute, timp total - 45 minute, porții -  6, calorii -  120 pentru o porție.

 

Ingrediente:

1 cartof tăiat cubulețe,

1 dovlecel mic tăiat cubulețe,

1 morcov dar prin răzătoare,

1 ceapă tocată,

60 grame de paste mici la alegere,

2 linguri de smântână,

2 linguri de făină,

1 frunză de dafin,

1 mână de mazăre congelată,

suc de lămâie,

un strop de ulei de măsline,

piper, sare, nucșoară și frunze de dafin.

 

Pregătirea supei

 

Mai întâi, turnați un strop de ulei într-o oală și puneți-o pe aragaz. Adăugați ceapa și morcovul. Amestecați legumele și lăsați-le să se înmoaie la foc mic. Adăugați puțină apă și gătiți legumele câteva minute. Acum adăugați mazărea, dovleceii și cartofii.

Omletă cu dovleac și cartofi, la cuptor. Este dietetică, dar foarte gustoasă

Acoperiți legumele cu multă apă, adăugați nucșoara, două frunze de dafin și amestecați. Acoperiți oala cu un capac și gătiți supa timp de 30 de minute

Gustați supa și asezonați-o cu sare și piper dacă este necesar. Acum este momentul să adăugați și pastele.

În timp ce supa fierbe, puneți smântâna și făina într-un castron mic și amestecați-le. Luați un polonic de supă și adăugați lichidul în castronul cu smântână și făină. Amestecați cu un tel, ca să evitați formarea de cocoloașe.

Încorporați acest amestec în supă, puțin câte puțin, amestecând continuu. La final stoarceți puțin suc de lămâie în supă și opriți aragazul. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel