Supa este delicioasă și hrănitoare. Este interesant că, în trecut, fasolea în Grecia era numită „caviar pentru săraci”.
Doar o farfurie cu supă de fasole te va menține sătul și mulțumit mult timp. Înainte de a prepara supa, înmoaie fasolea peste noapte în apă.
Acest fel de mâncare umple casa cu un miros plăcut. Bucătarii cu experiență te sfătuiesc să nu folosești fasole din conservă, deoarece supa nu va avea același gust.
Ingrediente:
fasolea roșie - 600 grame,
ceapă - 1 bucată,
morcov - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
tulpină de țelină - 2 bucăți,
roșii - 2 bucăți,
pastă de tomate - 10 ml,
ardei iute roșu - 1 bucată.
ulei de măsline - 100 ml,
sare și piper - după gust.
Fasolea înmuiată în apă se pune la fiert în apă curată. Se aduce la fierbere și se fierbe 10 minute. Se adaugă restul ingredientelor (cu excepția uleiului de măsline și a sării) și se fierbe la foc mic timp de 40-60 de minute până când fasolea se înmoaie.
Aperitivul delicios din roșii care se mănâncă mai repede decât carnea. Rețeta este simplă
Cu 10 minute înainte de pregătire, adaugă sare și ulei de măsline. Dacă supa este prea groasă, adaugă puțină apă și piper după gust. Poftă bună!
Salata de quinoa este gustoasă, hrănitoare și colorată! O astfel de salată este foarte utilă și datorită aspectului său luminos și vrei să o mănânci mereu.
Salata cu quinoa și fasole este potrivită chiar și pentru vegani, deoarece nu conține produse de origine animală. În același timp potolește destul de bine foamea și reface aportul de proteine din organism.
Păstrează salata de quinoa și fasole, la frigider timp, într-un recipient ermetic. Salata poate fi depozitată în frigider pentru 4 zile. Dacă salata pare puțin uscată după o zi sau două de stat în frigider, mai adaugă puțin suc de lămâie și un strop de ulei de măsline.
Ingrediente:
quinoa - 190 grame,
apă - 500 grame,
fasole neagră, conservată - 420 grame,
oțet de mere - 45 ml,
suc de lămâie - 30 ml,
pudră de chili - 1 gram,
chimen măcinat - 2 grame,
ulei de măsline extra virgin - 60 ml,
ceapă roșie - 1 bucată,
ardei roșu bulgăresc - 1 bucată,
roșii cherry - 150 grame,
varză roșie - 90 grame,
conservă de porumb - 180 grame,
ardei iute verde - 1 bucată,
sare și piper negru după gust.
Quinoa se pune la fiert în apă cu un praf de sare, la foc mediu. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul. Quinoa se fierbe, fără capac, până va absorbi toată apa, circa 15 minute.
Oprește focul și acoperă cratița cu un capac pentru cinci minute. Apoi, scoate capacul și amestecă quinoa cu o furculiță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu