Un prânz delicios poate fi făcut în aproximativ 30 de minute, iar această supă de linte este excelentă.
Supa cremă de linte roșie, cu multe legume și fără carne, este consistentă, rapidă și ușor de preparat. Se pregătește literalmente într-o jumătate de oră.
Vei avea nevoie de:
apă clocotită - 1 litru,
linte roșie - 1 pahar de 220 grame,
ceapa - 2 bucăți,
morcov - 1 bucată,
cartofi - 3 bucăți,
ardei gras - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri,
pastă de roșii - 2 linguri,
unt - 20 de grame,
sare, piper - după gust,
verdeață - după gust.
Spală bine lintea sub un jet de apă. Se încălzește uleiul și untul într-o cratiță și se prăjește ceapa, la foc mediu, până devine transparentă, amestecând din când în când.
Adaugă morcovii rași și usturoiul tocat. Gătește legumele câteva minute. Se adaugă apoi ardeiul gras și se condimentează cu sare și piper. Poți adăuga și 1-2 lingurițe de pastă de roșii. Se amestecă bine și se adaugă cartofii.
Sarea iodată poate transforma pastele în otravă. Cum să eviți această greșeală?
Lintea spălată se pune la fiert într-un litru de apă fierbinte. Când lintea este fiartă se adaugă în legume. Gătește legumele și lintea, sub capac, aproximativ 15 minute.
Legumele și lintea sa dau printr-un blender. Supa trebuie să fie destul de groasă. După ce ai transformat supa în piure, dacă dorești, poți adăuga 1 lingură de zeama de lămâie, pentru aciditate.
Supa cremă de linte poate fi servită cu bacon prăjit, care se pune alături pe o farfurie, dar și cu niște crutoane.
De asemenea, supa cremă de linte și legume poate decorată cu verdeață tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News