Iată rețeta supei din linte roșie, turmeric și ghimbir, care îți va purifica organismul.
În zilele reci de iarnă ce poate fi mai bun decât o supă caldă și sățioasă? În plus, supa preparată după această rețetă are proprietăți purificatoare.
Ingredientele de care ai nevoie:
1 ceapă mare,
2 morcovi,
1 tulpină de țelină,
4 căni de apă,
200 grame de linte roșie,
2 lingurițe de turmeric.
20 grame de ghimbir ras,
verdeața preferată.
Timp de preparare - 5 minute, porții - 2 persoane, dificultate- scăzută.
Ceapa, morcovul și țelina se curăță, se spală și se taie grosier. Legumele se pun într-o oală mare, se adaugă apa, un praf de sare grunjoasă și se fierb aproximativ 40 de minute. Apoi se adaugă lintea, care trebuie lăsată, peste noapte, la înmuiat.
Aceste clătite se topesc în gură: secretul cofetarilor a fost dezvăluit
Legumele și lintea se mai fierb, sub capac și la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După ce lintea este gătită, amestecă totul cu un mixer, adaugă turmericul, ghimbirul ras și verdeața preferată. Amestecă bine și servește supa pe masă. Poftă bună!
Această rețetă neașteptată de supă de pui folosește lămâie, ghimbir și mai multe tipuri de ardei. Supa va fi bogată în vitamine și te va încălzi, ceea ce este un avantaj în sezonul rece.
Ingrediente:
pulpe și aripi de pui - 1 kg,
ceapă - 2 bucăți,
morcovi - 2 bucăți,
țelină - 2 bucăți,
căpățână de usturoi - 1 bucată,
ardei iute - 1 bucată,
ghimbir - 2 bucăți mici,
pătrunjel - 1 legătură,
semințe de coriandru - 1 lingură,
sare și piper negru - după gust,
spanac - 150 grame,
lămâi - 2 bucăți.
Ceapa și morcovii de taie rondele. Țelina se taie grosier. Usturoiul se zdrobește, iar ardeiul iute se taie fâșii. Ghimbirul se toacă, iar lămâia se taie felii.
Canea de pui se pune la fiert într-o oală mare cu apă. Carnea fiartă se scoate din oală, iar în bulion se adaugă ceapa, morcovul, țelina, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, pătrunjelul și coriandru. Se condimentează cu sare și piper. Acoperă oala și fierbe supa circa 30 de minute.
Chiftele delicioase din orez. Ingredientul secret, care le face suculente. O rețetă chinezească
Între timp, carnea se scoate de pe oase, se toacă și se adaugă înapoi în oală. Supa se mai fierbe 10 minute. Când supa este gata, spanacul și feliile de lămâie se împart în boluri, iar deasupra se toană câte un polonic de supă de pui. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News