Supă de pui cu găluște. Rețeta tradițională. Cine poate refuza o farfurie cu supă de pui cu găluște? Bănuim că nimeni. Extrem de gustoasă și de sănătoasă, această rețetă tradițională este printre preferatele românilor.
2 -3 l supă de pui
piper şi pătrunjel pentru servit
Găluşte de griș
2 ouă
7-8 linguri gris
1 linguriţă ulei
sare
Supă de pui cu găluște. Rețeta tradițională. Supa se pune pe foc să fiarbă. Între timp se prepară gălușteșe: se bat ouăle cu sare şi ulei. Se adaugă apoi grișul în ploaie, câte o lingură pe rând, amestecând după fiecare până se obţine consistența dorită.
Supă de pui cu găluște. Rețeta tradițională. Aluatul are consistența dorită atunci când treceţi cu furculiţa prin el şi dârele rămân vizibile. Faceţi acest test după fiecare lingură de griș fiindcă şi dacă puneţi prea mult nu e bine, găluştele vor ieşi tari.
Supă de pui cu găluște. Rețeta tradițională. Daţi focul pe mic sub oală cu supa astfel încă această să nu clocotească, altfel găluştele s-ar împrăştia. Cu o linguriţă formaţi găluştele în supă: înmuiaţi linguriţa în supă până se înfierbântă (câteva secunde), apoi luaţi aluat cu ea şi scufundaţi-o în supă să se desprindă găluşca. Repetaţi până terminaţi aluatul.
Supă de pui cu găluște. Rețeta tradițională. Dacă vedeţi că prima găluşcă se împrăştie înseamnă că aţi pus prea puţin gris, vă opriţi şi mai adăugaţi puţin.
Supă de pui cu găluște. Rețeta tradițională. Când aţi terminat de format găluştele puneţi capacul la oală şi fierbeţi tot aşa la foc mic pentru 10 minute. Opriți focul şi lăsaţi oala cu capac încă 5-10 minute. Găluştele ies foarte pufoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu