Poate că ai mâncat până acum supă de roşii, dar sigur nu te-ai gândit că ai putea combina roşiile cu lapte de cocos! Iată o reţetă de zile mari şi... călduroase!
Supa de roşii cu crutoane e un deliciu, fără doar şi poate. Dar dacă îi mai şi adaugi în compoziţie lapte de cocos... devine delicatesă.
Când temperaturile de afară devin insuportabile, prepară-ţi o supă uşoară, care se face rapid şi îţi ţine şi de foame. Iar gustul e divin, acrişor şi uşor tropical în acelaşi timp.
1 ceapă
3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
5-6 cm ghimbir
½ linguriță fulgi de ardei iute
2 cutii roșii din conservă
2 căni supă de legume sau apă
1 cană lapte de cocos integral, la conservă
sare și piper, după gust
coriandru proaspăt
Pui ceapa şi usturoiul la călit în puţin ulei de măsline până când devin moi, apoi adaugi ghimbirul tăiat mărunt sau ras și mai gătești un minut.
Adaugi roșiile din conservă și apa, fulgii de ardei iute și lași să fiarbă la foc mediu 10-15 minute.
Condimentezi cu sare și piper.
Oprești focul și adaugi laptele de cocos.
Cu ajutorul unui blender, mixezi supa până devine fină și cremoasă. Se servește fierbinte, garnisită cu puțin lapte de cocos și coriandru proaspăt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News