Supă de sturion, delicatesă "prezidenţială". După prima lingură te vei simţi ca şi cum ai luat cina cu Putin şi Xi Jinping!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

În meniul cu şapte feluri de mâncare al celor doi lideri de stat s-a regăsit şi supa de sturion, cunoscută pentru ruşi ca Ukha. Iată cum o poţi prepara chiar tu!

Dacă vrei să te simţi, chiar şi preţ de o cină, ca la masă cu Putin şi Xi Jinping, te poţi încumeta să încerci reţeta de mai jos. Seamănă, în mare parte, cu storceagul nostru (cunoscutul borş pescăresc din deltă) doar că are o consistenţă mai fină şi gust uşor diferit. În limba rusă se numeşte "ukha".

Important! Trebuie să ai în vedere că o astfel de specialitate se prepară, ideal, cu ajutorul unei oale "magice" cu programe de coacere şi fierbere pe temporizator.

Ai nevoie de: 

800 g sturion (cap, coadă și oase),

2 morcovi,

1 ceapă,

1 legătură de verdeaţă proaspătă,

10 g sare,

1 foaie de dafin,

5 boabe de piper negru,

1- 2 cuişoare,

apă

Pentru rântaș:

30 g ulei,

1 ceapă(aprox. 150 g),

2 linguri de făină de grâu,

2 morcovi (aprox. 150 g buc.).

Cum se prepară supa:

3 cartofi (aprox 150 g buc.),

3 căţei de usturoi,

500 g file de sturion,

Pentru decor:

5 fire de pătrunjel proaspăt.  

Mod de preparare:

1. Se separă capul şi coada de sturion, iar fileurile fără oase se taie bucăți mari și se pun într-un bol adânc.

2. Ingredientele pentru supa de pește se pun în vasul de gătit și se prepară cu programul fierbere timp de 30 minute, la presiunea 3

3. Supa se strecoară și se folosește la prepararea ciorbei.

4. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare mare.

5. Se pune ulei în vasul de gătit, se prepară ceapa și făina cu programul coacere timp de 15 minute fără capac, se adaugă morcovul și se mai lasă 10 minute.

6. Se adaugă cartofii, usturoiul tocat mărunt şi supa de pește. Se prepară cu programul fierbere timp de 30 minute.

7. Se adaugă bucăţile de file, se lasă până dă în clocot cu programul fierbere și se mai prepară 2 minute.

8. Se toarnă supa în boluri adânci, se ornează cu pătrunjel, felii de lămâie și se servește.  

Notă: Ca supa să fie limpede, se bate 1 albuş de ou şi se amestecă cu un pahar de supă caldă, se toarnă înapoi în vas și se lasă pe foc până dă în clocot, amestecând ocazional, apoi se strecoară.

Timp de preparare: 1 oră și 30 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel