O supă simplă, rapid de făcut și foarte gustoasă. Supa de țelină și mazăre poate fi servită cu tăiței sau cu crutoane. Poftă bună!
Dacă nu știi ce să mai gătești pentru masa de prânz atunci poți alege ceva diferit. Încearcă supa de țelină și mazăre. Este gata în aproximativ 40 - 50 de minute, este nutritivă și gustoasă. Cu siguranță îi vei impresiona pe cei dragi.
- 2 buc. Țelină mică
- 500 g Mazăre
- 1 buc. Ceapă
- 1-2 litri Apă
- 50 g Unt
- 150 g Smântână
- 2 buc. Ouă
- Sare și Piper
- Pătrunjel verde
1. Se curăță țelina, ceapa și mazărea, se spală și se pun la fiert într-un litru și jumătate, doi, de apă.
2. După ce au fiert legumele se strecoară supa printr-o sită și se lasă la răcit.
3. Într-un vas se bat două gălbenușuri, se adaugă smântâna și apoi se pun în oala de supă răcită și se amestecă.
4. Se pune din nou la încălzit supa și se dă într-un clocot. Adăugați sare și piper după gust.
5. Se stinge focul. Se adaugă apoi untul și verdeața.
6. Puteți fierbe separat tăiței pentru această supă sau puteți folosi crutoane.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu