Supa de usturoi are beneficii incredibile asupra sănătăţii. Vă prezentăm o reţetă uşor de făcut şi foarte gustoasă.
4 ouă
8 căței de usturoi
1 linguriță de boia dulce.
Apă
100 g șuncă feliată (opțional).
Ulei de măsline extra virgin
Sare
Cojiți usturoiul și tăiați-l în felii. Într-un vas se toarnă puțin ulei de măsline (suficient încât să acopere doar fundul vasului), se pune la foc mediu și se prăjește până când începe să se rumenească, va dura doar 3-4 minute.
Tăiați șunca în fâșii și aruncați-o în tigaia în care aţi prăjit usturoiul, apoi adăugaţi boia de ardei dulce. Adăugaţi apa şi lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute. Adăugaţi sare, după gust, apoi adăugaţi şi ouăle. Mai lăsaţi cinci minute să fiarbă, după care puteţi opri focul. Puteţi adăuga puţin pătrunjel, pentru decor.
Are calități antibiotice și antiinflamatorii
Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
Îmbunătăţeşte memoria
Facilitează digestia
Este un medicament natural excelent
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu