Odată cu venirea sezonului rece, mâncarea servită la masă trebuie să se schimbe și ea.
Tocmai din acest motiv este o plăcere să te bucuri de o supă bună de legume. Rețeta pentru această supa de legume presupune folosirea tăiețeilor, a morcovilor și a ardeilor.
Pe scurt, o combinație de ingrediente, care va face această mâncarea delicată, dar și gustoasă. Această supă sănătoasa poate fi preparată în doar câteva minute, fără niciun efort.
Supă de legume. Ingrediente pentru șase porții a câte 210 calorii fiecare:
50 grame de tăieței,
1,5 litri de apă,
1 ardei roșu,
1 ardei verde,
1 ardei galben,
pătrunjel după gust,
1 ceapă,
sare și piper după gust,
2 linguri de ulei de măsline,
2 morcovi.
Pentru dres:
200 grame de smântână proaspătă;
2 gălbenușuri.
Puneți o oală cu puțin ulei pe aragaz și adăugați morcovii rași. Se lasă să se înmoaie la foc mediu câteva minute, apoi se pune și ceapa tocată și se lasă să se rumenească 3 minute.
Urmează ardeii tăiați cubulețe și se amestecă bine. Lăsați legumele la foc mic 5 minute, după care acoperiți tigaia cu un capac.
Fursecuri fără zahar și fără ulei, dar cu multă ciocolată. Sunt gata în câteva minute
După cele 5 minte, se toarnă peste legume apă și se condimentează cu sare și piper. Gătiți la foc mic, sub capac, 10 minute.
Apoi, nu mai rămâne decât să puneți tăiețeii. Amestecați bine, acoperiți supa cu un capac și lăsați-o la fiert 10 minute.
După cele 10 minute, se pune și pătrunjelul tocate în prealabil. Apoi luați oala de pe aragaz.
Focaccia crocantă cu ceapă. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Într-un castron se amestecă smântâna cu ouăle. Amestecul de ouă și smântână se pune în supă. Amestecați bine. Poftă bună!
Vezi si:
Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.
Majoritatea gospodinelor prăjesc cartofii într-o cantitate mare de ulei, pentru a forma o crustă crocantă. Dar, puteți face un preparat mai sănătos, eliminând uleiul din rețetă și folosind albușul de ou. Astfel, cartofii vor fi crocanți și gustoși, iar condimentele le vor da o notă picantă.
Ingredientele de care aveți nevoie:
cartofi - 5-7 bucăți;
albuș de ou - 2 bucăți;
sare,
boia măcinată,
piper negru și ienibahar măcinat.
Curățați cartofii și tăiați-i pai de cel mult 1 cm grosime. Bateți albușurile cu sare până se omogenizează. Adăugați condimentele. Puneți cartofii pai într-un castron adânc și adăugați albușurile bătute spumă. Amestecați.
O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine
Scurgeți excesul de albuș din cartofi. Tapetați o foaie de copt cu pergament. Întindeți cartofii într-un strat subțire și uniform. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, timp de 7-10 minute. Scoateți apoi hârtia de copt și lăsați cartofii în cuptor până se rumenesc. Poftă bună!
Vezi si:
Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.
Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.
Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:
200 grame de cartofi,
50 grame făină integrală,
950 grame faină albă,
750 de grame de apă rece,
240 ml de ulei,
22 grame sare,
4 grame drojdie de bere.
În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm. Adăugăm, apoi, puțină apă rece, împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați cu energie.
Când compoziția devine omogenă, se mai toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.
Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut
Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.
După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.
Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.
Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai
După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.
Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate. La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat.
Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News