Rețeta este una simplă și extrem de gustoasă. Se prepară într-un timp relativ scurt și merită să o încercați.
Supă "economică", așa am găsit în caietul de rețete. Nu este de râs, ci de înțeles că pe vremurile părinților și bunicilor noștri nu se găsea totul la discreție, ca acum. Banul avea altă valoare, iar mâncarea era oferită cu rația.
- 2 linguri de ulei
- 1 ou
- 200 g de făină
- 1 ceapă mică
- 1 legătură de pătrunjel verde
1. Se ia un ou și se mestecă cu făină și sare, până se obține un aluat tare. Se taie tăiței după dimensiunile preferate și se lasă la uscat cel puțin o oră.
2. Când tăițeii sunt gata, se pune un vas cu apă și o linguriță de sare la fiert.
3. Separat, se taie o ceapă mică și se pune la prăjit.
4. În apa pusă deja la fiert se pune ceapa prăjită, iar după aproximativ 15 minute se adaugă și tăițeii la fiert pentru încă 15 minute.
5. Se adaugă un praf de delicat sau sare, piper și pătrunjel tăiat mărunt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu