Supă elvețiană de brânză cu pâine și salam: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daria Klimova)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daria Klimova)

Dacă vrei să încerci ceva nou, poți prepara rețeta elvețiană de supă de brânză. Iată cum se face...

Ingrediente

2 căţei de usturoi
3 linguri de unt
o lingură cu vârf de făină
1 litru de apă fiartă cu Vegeta
150 g caşcaval
200 g smântână groasă
sare
piper măcinat
nucşoară rasă
2 cepe
1/2 legătură de ceapă verde
4 felii de pâine intermediară (sau neagră)
puţin unt pentru uns
18 feliuţe subţiri (tăiate cu maşina la magazin) de salam de vară (îngust)

Cum se prepară

Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se căleşte în 2 linguri de unt fierbinte şi se presară deasupra făină. Se amestecă încontinuu, adăugându-se puţin câte puţin apă fiartă cu Vegeta. Se lasă 10 minute să fiarbă pe foc mic, amestecând din când în când, scrie gustos.ro. Se dă caşcavalul pe răzătoare, se amestecă bine cu smântâna şi se băgă în supă. Se amestecă până ce caşcavalul se topeşte complet. Se sărează supa, se adaugă piperul măcinat şi nucşoara. Se curăţă ceapa şi se taie în ineluşe subţiri. Se căleşte în lingura de unt rămasă şi se pune deasupra supei, înainte de-a o servi. La sfârşit, se adaugă şi ceapa verde, tăiată fin. Se ung feliile de pâine cu unt şi se aştern cu felii de salam. Se mănâncă alături de supă.

Vezi și: Kokosbullar, prăjitura suedeză excelentă. Rețeta este simplă

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel