Supă falsă de pui. Rețetă de post delicioasă. Dacă te pregătești de postul Crăciunului, ar trebui să îți notezi această rețetă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
3 morcovi
150 gr rădăcina ţelină
1 linguriţă piper boabe
3 linguri ulei
100 gr razalai (sau tăieţei/fidea fără ou pentru varianta de post)
pătrunjel verde
sare
Vezi și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post
Mod de preparare
Supă falsă de pui. Rețetă de post delicioasă. Se dau 2 morcovi pe razătoarea mică. Se încinge uleiul într-o oală şi se călesc morcovii timp de 15 minute la foc mic. Se amestecă din când în când, potrivit e-retete.ro. Se adaugă 1.5 l de apă peste morcovii căliţi, împreună cu ţelina tăiată felii, o linguriţă sare şi piperul boabe. Se fierbe totul la foc mediu timp de 30 minute.
Într-o altă oala se pune la fiert multă apă cu sare şi când apa fierbe se adăugă morcovul rămas tăiat rondele şi razalaii. Se fierb puţin peste 10 minute (verificaţi să fie fierţi razalaii). Dacă folosiţi tăieţei cumpăraţi consultaţi timpul de fierbere de pe pachet.
Se strecoară supa preparată pe morcovii răzuiţi. Se strecoară razalaii şi morcovii rondele. Se pun în supă. Se mai adăugă 3 linguri din morcovii răzuiţi. Se adaugă sare după gust.
Vezi și: Cum se taie varza fideluță. Metoda simplă pentru gospodinele începătoare - video
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu